23.03.2023 

/ Jaa

Vaasan yliopisto ostaa EnergyLab-kiinteistön Palosaarella – Trevian mukana neuvonantajana

Vaasan yliopisto ostaa VP Facilities Oy Ab:ltä kiinteistöosakeyhtiö KOy EnergyLab Vaasan kaikki osakkeet. Kauppa solmittiin perjantaina 17. maaliskuuta. Trevian Asset Management toimi kaupan valmistelussa ostajan neuvonantajana. Kauppahintaa ei julkisteta.

Kiinteistöyhtiö omistaa Palosaaren sillan kupeessa sijaitsevan rakennuksen, josta yliopisto on tähän asti vuokrannut tiloja. Rakennuksessa sijaitsevat yliopiston polttomoottori- ja polttoainelaboratoriot, jotka ovat keskeinen osa yliopiston VEBIC-tutkimusalustaa. Yliopisto kertoo hankkineensa rakennuksen tulevaisuuden tarpeita ja lisätilaa varten.

– EnergyLab-rakennuksen siirtyminen Vaasan yliopiston haltuun on luonteva jatkoaskel jo vuonna 2013 alkaneelle projektille. Tämä erityiskohde toteutettiin tiiviissä yhteistyössä ensisijaisesti tutkimuksen ja koulutuksen tarpeisiin. Vaasan yliopisto on ollut rakennuksen suurin käyttäjä ja vuokralainen rakennuksen valmistumisesta alkaen. Yliopisto on myös toteuttanut kohteeseen mittavat tutkimus-laiteinvestoinnit. Luovutamme EnergyLabin Vaasan yliopiston haltuun tyytyväisin mielin, toteaa VP Facilitiesin toimitusjohtaja Ulla Mäki-Lohiluoma.        

Kuvassa: (ylhäällä vas.) Trevianin toimitusjohtaja Reima Södervall, Vaasan kaupunginjohtaja ja KOy EnergyLab hallituksen jäsen Tomas Häyry, (alhaalla vas.) rehtori Minna Martikainen sekä VP Facilitiesin toimitusjohtaja Ulla Mäki-Lohiluoma

– Olen erittäin iloinen onnistuneesta kaupasta, jossa saimme tukea Vaasan yliopiston kannalta merkittävää hanketta heidän neuvonantajanaan. Tämä on myös hienoa jatkoa yhteistyöllemme, joka alkoi vuosi sitten, kun olimme neuvomassa heidän osakkeidensa myyntiä. Yhteiskuntakiinteistöjen kaupat ovat voimakkaasti lisääntyneet ja uskomme, että yhä useampi arvostaa kiinteistöalan ammattilaisen tuomaa asiantuntijuutta parhaan lopputuloksen saamiseksi. Ja Trevian on tämän kärjessä toteuttamassa korkealaatuista neuvonantoa, kertoo Trevianin toimitusjohtaja Reima Södervall.

Lue myös: Vaasan yliopisto myy osakeomistuksensa Suomen Yliopistokiinteistöistä – Trevian mukana neuvonantajana