26.04.2022 

/ Jaa

Vaasan yliopisto myy osakeomistuksensa Suomen Yliopistokiinteistöistä – Trevian mukana neuvonantajana

Vaasan yliopisto myy omistamansa Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n osakkeet ruotsalaiselle kiinteistösijoitusyhtiölle Hemsölle. Julkistettu kauppahinta on 15 miljoonaa euroa. Trevian Asset Management toimi osakekaupassa Vaasan yliopiston kaupallisena neuvonantajana.

Kaupan kohteena oleva Vaasan yliopiston osuus SYK:in osakkeista on 1,53 prosenttia, ja sen arvo yliopiston taseessa on noin 8 miljoonaa euroa. Omistusosuuden siirtyessä Hemsöstä tulee kiinteistöyhtiön ensimmäinen yksityinen omistaja. SYK:n omistuspohjan muodostavat jatkossa Hemsö, Suomen valtio sekä kahdeksan suomalaista yliopistoa. Vaasan yliopistolle osakekauppa mahdollistaa yliopiston strategisten tavoitteiden edistämisen, kuten tällä hetkellä meneillään olevan kampushankkeen, jonka yli 20 miljoonan euron budjetti tulee merkittävästi katetuksi kauppahinnasta.

– Trevian jatkaa kaupan myötä yhteiskuntakiinteistöjen omistajien menestyksekästä myyntineuvonantoa. Onnistuimme yhdessä Vaasan yliopiston kanssa löytämään sen osuudelle SYK:stä uuden pitkäjänteisen omistajan, ja samalla yliopistolle vapautui pääomaa uuteen kampushankkeeseen. Trevian on jo aiemmin mm. Tampereen Hakametsän kehityshankkeen yhteydessä osoittanut vahvuutensa yhteiskuntakiinteistöjen omistajien neuvonantajana. Uskomme tämän sektorin voimakkaaseen kasvuun: Yhä useampi yhteiskunnallinen toimija haluaa keskittyä ydintehtäviinsä ja jättää kiinteistöjen omistamisen kiinteistöalan ammattilaisille, kertoo Trevianin Investment Director Risto Vuorenrinne.

Kaupan ostajaosapuoli Hemsö on ruotsalaislähtöinen yhteiskuntakiinteistöihin erikoistunut kiinteistösijoitusyhtiö, jolla on tällä hetkellä Suomessa yli 50 kohdetta. Hemsö omistaa yhteiskuntakiinteistöjä Suomessa, Ruotsissa ja Saksassa, ja yhtiön yhteenlaskettu markkina-arvo on n. 7,7 miljardia euroa. Yhtiö omistaa, kehittää ja ylläpitää erityisesti hoiva-, oppilaitos-, terveydenhuolto-, oikeuslaitos- ja pelastustoimen kiinteistöjä keskittyen alueellisesti Suomen toiminnoissaan suurimpiin kaupunkeihin ja maakuntakeskuksiin.

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy (SYK) omistaa, rakennuttaa ja kehittää pääkaupunkiseudun ulkopuolella olevien yliopistojen ja korkeakoulujen käytössä olevia kiinteistöjä. SYK omistaa 16 kampusta 12 kaupungissa ympäri Suomea. Kampuksilla on yhteensä 210 rakennusta ja vuokrattavaa pinta-alaa on 1,3 milj. htm².

Lisätietoja:

Risto Vuorenrinne

Risto Vuorenrinne

+358 50 313 9350

risto.vuorenrinne@trevian.fi

Risto Vuorenrinne

Risto Vuorenrinne

+358 50 313 9350

risto.vuorenrinne@trevian.fi