31.01.2024 

/ Jaa

Trevianin markkinanäkemys 2024

Trevian on julkaissut markkinanäkemyksen, joka heijastaa meidän näkemyksiämme ja arvioitamme Suomen kiinteistömarkkinoiden kehityksestä. Markkinanäkemys perustuu markkinatietoihin, meidän omassa liiketoiminnassa näkyviin trendeihin ja meidän pitkäaikaiseen kokemukseen kiinteistöalalla.

”Ennen inflaation kiihtymistä Suomessa on ostettu kohteita jopa 3 %:n tuottovaatimustasolla. Korkotason nousun jälkeen ei luonnollisesti ole ollut mahdollista toimia sen kaltaisilla oletuksilla. Kiinteistökauppaa käytiinkin viime vuonna vain lähinnä sellaisilla kohteilla, joissa myyjällä oli vahva paine myydä. Paine kohdistui erityisesti erikoissijoitusrahastoihin, joissa viime vuoden aikana lunastukset ylittivät merkintöjen määrän ensi kertaa niiden olemassaolon aikana. Osittain myyntipaine on johtunut myös erääntyvien lainojen uudelleenrahoituksesta tai yksinkertaisesti siitä, että suljettu rahasto on ollut päättymässä.”

Lue kompakti markkinanäkemys kokonaisuudessaan, lataa alta.

Markkinanäkemys 2024_FI

MarketReview 2024_EN

Vuoden 2024 seuraava markkinanäkemys julkaistaan elokuussa.


Trevian Asset Management on suomalainen, avainhenkilöidensä omistama kaupallisiin kiinteistöihin ja asuntoihin keskittyvä kiinteistösijoitus- ja kiinteistövarainhoitoyhtiö. Tarjoamme täyden palvelun varainhoitoa ja strukturoituja sijoituspalveluita sijoituksen koko elinkaaren ajalle. Yrityksen palvelut on suunnattu erityisesti institutionaalisille kiinteistösijoittajille, pankeille sekä muille ammattimaisille sijoittajille. Trevianilla on hallinnoitavanaan 1,2 miljardin euron kiinteistövarallisuus. www.trevian.fi

Image

Kasper Joukama

+358 40 076 4547

kasper.joukama@trevian.fi

Image

Kasper Joukama

+358 40 076 4547

kasper.joukama@trevian.fi