22.12.2020 

/ Jaa

Trevian Rahastot AIFM Oy kirittää kiinteistöjen hiilineutraalia energiankäyttöä – tavoitteena olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä

Trevian Rahastot AIFM Oy lähti marraskuussa mukaan kirittämään nollahiilirakennusten yleistymistä Suomessa allekirjoittamalla Net Zero Carbon Buildings -sitoumuksen. Globaali Net Zero Carbon Buildings -sitoumus haastaa rakennus- ja kiinteistöalan yrityksiä sekä kaupunkeja asettamaan tavoitteeksi kiinteistöjen hiilineutraalin energiankäytön vuoteen 2030 mennessä.

Kestävää rakennettua ympäristöä Suomessa edistävä Green Building Council Finland arvioi, että kiinteistö- ja rakennusala elää parhaillaan vähähiilisen vihreän rakentamisen vallankumousta. Suomessa merkittävä joukko ammattimaisia kiinteistönomistajia on sitoutunut nollahiilirakennusten edistämiseen, ja sitoutuneiden kiinteistö- ja rakennusalan toimijoiden määrä maailmassa lähes kaksinkertaistui viime vuoden aikana.

Uusimmat Net Zero Carbon -sitoumuksen allekirjoittajat Suomessa ovat vaihtoehtorahastojen hoitaja Trevian Rahastot AIFM Oy, kiinteistönomistaja Antilooppi, rakennus- ja kiinteistöalan asiantuntijakonserni Granlund, asuntosijoitusyhtiö Kojamo sekä OP ryhmään kuuluva OP Kiinteistösijoitus Oy. Yhteensä sitoumuksen on allekirjoittanut Suomessa 13 ja koko maailmassa yli 128.

– Näinä turbulentteina aikoina voidaan iloita siitä, että useat rakennetun ympäristön toimijat ovat todella tarttuneet kestävyysmuutoksen edistämiseen. Vähähiilinen kiertotalousyhteiskunta on myös FIGBC:n uuden strategian rakennetun ympäristön kestävyysvision taustalla, Green Building Council Finlandin toimitusjohtaja Mikko Nousiainen sanoo.

Kansainvälinen, Suomessa syksyllä 2019 toden teolla käynnistynyt Net Zero Carbon Buildings -sitoumus edistää kiinteistöjen energiankäytön ilmastopäästöjen vähentämistä. Sitoumus haastaa rakennus- ja kiinteistöalan yrityksiä sekä kaupunkeja asettamaan tavoitteeksi kiinteistöjen hiilineutraalin energiankäytön vuoteen 2030 mennessä.

Vähähiilisyys ei ole enää tänä päivänä ongelma kannattavalle liiketoiminnallekaan.

– Tuottoa tavoittelevan kiinteistösijoittajan näkökulmasta on ilahduttavaa, että ilmaston kannalta järkevät teot ovat pääsääntöisesti myös taloudellisesti hyvin kannattavia. Ilmastotyötä ei siis tarvitse tehdä tuottojen kustannuksella, Trevian Rahastot AIFM Oy:n toimitusjohtaja Emilia Riikonen toteaa.

Sitoumuksessa Net Zero Carbon -rakennus tarkoittaa erittäin energiatehokasta rakennusta, joka käyttää pääosin uusiutuvaa energiaa ja jonka jäljelle jäävät energiankäytön hiilipäästöt kompensoidaan vuosittain.

Trevian Rahastot AIFM Oy:n kommentti hiilineutraalista sitoumuksesta

”Kiinteistöalan raskas hiilijalanjälki velvoittaa meidät alan toimijana tekemään konkreettisia tekoja energiankulutuksen ja päästöjen vähentämiseksi. Rahastomme omistavat olemassa olevaa rakennuskantaa, jonka energiatehokkuuden parantamisessa on suuri potentiaali käytännön ilmastotekoihin. Nollahiilisitoumuksen allekirjoittaminen on meille osoitus siitä, että otamme ilmastohaasteen tosissamme ja sitoudumme julkisesti tavoitteeseen olla hiilineutraali vuonna 2030. Tuottoa tavoittelevan kiinteistösijoittajan näkökulmasta on ilahduttavaa, että ilmaston kannalta järkevät teot ovat pääsääntöisesti myös taloudellisesti hyvin kannattavia. Ilmastotyötä ei siis tarvitse tehdä tuottojen kustannuksella. Olemme jo aloittaneet kunnianhimoisen energiatehokkuusohjelman portfoliossamme ja siirtyneet lähes täysin vihreään sähköön. Aktiivisten energiansäästötoimenpiteiden lisäksi olemme käynnistäneet uuden rahaston, joka edistää biodiversiteettiä ja hiilen sitoutumista takaisin maaperään ojitettuja soita ennallistamalla.”

Trevian Rahastot AIFM Oy, Emilia Riikonen, CEO & Partner

Lue lisää Net Zero Carbon Buildings -sitoumuksesta.

Lisätietoja:

Emilia Riikonen
Trevian Rahastot AIFM
emilia.riikonen@trevianrahastot.fi
+358 50 501 2481

Trevian Rahastot AIFM on perustettu vuonna 2017 ja sillä on AIFM-direktiivin mukainen toimilupa. Yhtiön taustalla on Suomen vahvin kiinteistösalkunhoito-osaaminen. Erikoissijoitusrahasto Trevian Suomi Kiinteistöt I on sen ensimmäinen rahasto, jonka strategiana on sijoittaa vahvaa kassavirtaa ja kehityspotentiaalia tarjoaviin kohteisiin, sekä pienentää niiden aiheuttamaa hiilijalanjälkeä.