20.04.2021 

/ Jaa

Trevian Asset Management myynyt paikallisia kehityskohteita Vantaalla ja Turussa retail-rahastojen toimikauden lähestyessä päätöstä

Päivittäistavarakiinteistöihin keskittyneiden Trevian Retail I & II -rahastojen toimikausi on päättymässä lähikuukausien aikana. Rahastojen pääkohteet on myyty jo aiemmin mm. ruotsalaiselle Cibus Nordic Real Estate AB:lle. Viimeisimpänä toteutuneissa kaupoissa myytiin kaksi kohdetta Turussa ja Vantaalla paikallisille ja kansainvälisille toimijoille. Kaikki jäljellä olevat kohteet myydään nyt nopealla tahdilla.

Trevian Retail I on ollut toiminnassa vuodesta 2010. Trevian Retail II -portfoliota Trevian on hallinnoinut ja kehittänyt vuodesta 2013. Kummankin rahaston toimikausi päättyy kuluvan vuoden aikana, ja portfolioiden kaikkia jäljellä olevia kohteita ollaan nyt myymässä. Rahastojen ydinkohteet myytiin vuonna 2020 ruotsalaisen pörssiyhtiön Cibus Nordic Real Estate AB (publ) ostettua vähittäiskauppaan ankkuroiduista kiinteistöistä koostuneen salkun. Vuosien 2020 ja 2021 aikana rahastoista on myyty eteenpäin jo yhteensä yli 30 kohdetta.

Maakotkantie Vantaa Trevian

Maakotkantie, Vantaa

Toisen nyt toteutuneiden kauppojen kohteista, Vantaan Korsossa sijaitsevan n. 4 000 m2 laajuisen ostoskeskuksen, on ostanut alueen kehittämiseen tähtäävä yksityisten sijoittajien yhteenliittymä. Myyty ostoskeskus sijaitsee Korson keskustassa suoraan aseman vieressä. Turusta myyty kohde on n. 9000 m2:n toimistokokonaisuus, Turun Asemankeskus, johon liittyy osaomistus myös Turun Autopihasta. Kiinteistön sijainti on keskeinen Turun päärautatieaseman läheisyydessä. Kiinteistössä tullaan myöhemmin aloittamaan laajamittainen kehitysprojekti.

– Trevian Retail I ja II -rahastot ovat saamassa arvoisensa päätöksen. Niin juuri myydyissä kuin vielä myynnissä olevissa kohteissa on todella paljon potentiaalia paikalliseen jatkokehittämiseen. Tiimi on tehnyt upeaa työtä ja vienyt vakuuttavan määrän merkittäviä rahastoihin liittyviä kauppoja päätökseen vahvasti toimialaan vaikuttaneena poikkeusaikana, sanoo Trevianin liiketoimintajohtaja Jussi Raitaniemi.

Juha Rantonen

Juha Rantonen

+358 50 597 9414

juha.rantonen@trevian.fi

Juha Rantonen

Juha Rantonen

+358 50 597 9414

juha.rantonen@trevian.fi