15.04.2021 

/ Jaa

Yhteiskuntakiinteistöt kasvava sijoituskohde – Trevian mukana Tampereen Hakametsä Sport Campus -alueen suunnittelukilpailun voittajatiimissä

Tampereen kaupungin konsepti- ja toteutuskilpailun voittanut suunnitelma visioi Hakametsän alueelle urheiluun ja liikuntaan kehitetyn kokonaisuuden, joka sulautuu osaksi kaupunkirakennetta ja asuinympäristöä kaupungin palvelukehitystä tukien. Trevian Asset Management osallistui hankkeeseen osana useamman toimijan ryhmittymää. Trevianin rooli hankkeessa on ollut mahdollistaa liikunta- ja urheilukampuskehitystyö ulkoisten sijoittajasuhteiden luomisen ja vahvistamisen kautta.

”Yhteiskuntakiinteistöt ovat kasvava sijoituskohde. Hakametsän kaltaiset hankkeet ovat merkittäviä paitsi sijoittajille myös niitä ympäröiville yhteisöille, joiden elinvoiman tukeminen on Trevianille tärkeää kautta maan. Hakametsään rakentuu hankkeen myötä entistä monipuolisempi toimintaympäristö ja synerginen kokonaisuus, joka yhdistää urheilun, liike-elämän ja asumisen”, kertoo Trevianin Investment management -yksikön johtaja, CIO Risto Vuorenrinne.

”Trevianille käyttäjien tarpeiden huomioiminen on olennainen osa kaupunkiympäristöjen suunnitteluhankkeita. Oikeanlaisten ulkoisten sijoittajasuhteiden luominen paitsi auttaa parantamaan kuntalaisten saataville tulevaa palvelutarjontaa myös vapauttaa kaupungin resursseja ydintehtäviensä laadukkaaseen tuottamiseen”, lisää Trevianin toimitusjohtaja Reima Södervall.

Havainnekuva Hakametsä

Tampereen kaupungin tiedotteen [1] mukaan tuomariston valintaperusteissa Hakametsä Sport Campus -alueen voittajakonseptin nähtiin huomioivan hankkeen toteuttamisen edellytykset parhaiten kokonaisuutena: konsepti luo toimivat olosuhteet urheilulle ja liikunnalle kuten myös niitä tukeville palveluille. Alueelle rakentuva hybridikortteli yhdistää muun muassa monitoimiareenan, liike- ja toimistotiloja, asuinrakennuksia sekä alueella sijaitsevan Suomen ensimmäistä jäähallin, joka peruskorjauksen myötä saa myös uudenlaisia käyttötarkoituksia.

”Voittajakonsepti on kilpailun tavoitteiden mukainen, tasapainoinen ja laadukas kokonaisuus. Se muodostaa todellisen kampusalueen,” tiivistää tuomariston puheenjohtaja, konsernijohtaja Juha Yli-Rajala Tampereen kaupungilta tiedotteen mukaan.

Voittajakonseptista vastannut työryhmä:

Peab Oy
YH-Kodit Oy
Trevian Asset Management Oy
Arkkitehdit Kontukoski Oy
Arkkitehtitoimisto Ahonen & Kangasvieri Oy
Heikkinen & Kangasaho Arkkitehdit Oy
Propdea Oy
A-Insinöörit Rakennuttaminen Oy
A-Insinöörit Suunnittelu Oy
A-Insinöörit Civil Oy

[1]Lähde: https://www.tampere.fi/tampereen-kaupunki/ajankohtaista/tiedotteet/2021/02/25022021_5.html

Havainnekuva: Peab Oy ja YH Kodit Oy

Risto Vuorenrinne

Risto Vuorenrinne

+358 50 313 9350

risto.vuorenrinne@trevian.fi

Risto Vuorenrinne

Risto Vuorenrinne

+358 50 313 9350

risto.vuorenrinne@trevian.fi