20.01.2022 

/ Jaa

Trevian mukana Kallion ja Hakaniemen alueen paikalliskehityksessä Kuntatalon uudistajana

Trevian Asset Management on tehnyt Suomen Kuntasäätiön kanssa kiinteistövarainhoidon sopimuksen Kallion Kuntatalon kokonaisvaltaisesta kehittämisestä. Kallion ja Hakaniemen kaupunginosat ovat keskeisiä kantakaupungin kehitysalueita, joiden vetovoimaa on edistetty laajoin rakennushankkein ja asemakaavamuutoksin. Asuinalueena nousevan kaupunkikulttuurin Kallio on jo noussut Helsingin suosituimmaksi.

Hakaniemen ja Kallion kaupunginosat ovat viime vuosina nousseet keskeiseksi osaksi Helsingin kantakaupunkia. Alueen houkuttelevuus varsinkin nuorten keskuudessa perustuu sijaintiin, palvelu- ja viihdetarjontaan, alueen useisiin puistoalueisiin ja erinomaisiin liikenneyhteyksiin. Toimistoalueena alueen profiili on vahvasti nousussa, ja varsinkin Hakaniemessä on käynnissä useita mittavia toimistohankkeita. Liikenneyhteyksien sujuvuutta edistävä Hämeentien remontti on valmistunut sekä Hakaniemenrannan uusi asemakaava hyväksytty.

– Trevian haluaa olla mukana kehittämässä paikallista vetovoimaa. Paikalliskehitys on Trevianille tärkeää paitsi koko Suomen myös pääkaupunkiseudun kaupunginosien tasolla. Esimerkiksi Kallio on nykyään asuinalueena jopa suositumpi kuin Punavuori: vuonna 2020 Kallio oli jopa Helsingin suosituin asuinalue. Kallio on ennen kaikkea nousevaa kaupunkikulttuurin aluetta ja sen houkuttelevuus sekä yrityksille että asukkaille tulee varmasti jatkumaan korkeana, kertoo Asset Manager Maria Pukki Trevianista.

Kuntatalo, piha

Kuntatalo sijaitsee Toisella linjalla lähellä Diakonissalaitosta ja Helsingin Kaupunginteatteria. Talo edustaa oman aikakautensa näyttävää arvokiinteistörakentamista. Vuokrattavia toimistotiloja on tarjolla noin 200-600 m2 kokoluokissa. Modernien toimistotilojen lisäksi talossa on poikkeuksellisen monipuoliset ja laajat kokoustilat esimerkiksi hybridityöskentelyyn ja tapahtumien järjestämiseen, sekä laadukkaat ravintolapalvelut. Näköalat tarjoavat keskeisestä kaupunkisijainnista huolimatta paljon vehreyttä Tokoinrannan läheisyydessä. Talossa toimivat mm. Suomen Kuntaliitto, DigiFinland sekä Innovation Home Kallio. Kiinteistön omistaa Suomen Kuntasäätiö.

– Kuntatalon kehitystyötä aletaan viedä eteenpäin yhdessä Trevianin kanssa. Talossa on paljon jatkokehityspotentiaalia. Kehityssuunnitelmissa keskeistä on kasvattaa talon viihtyisyyttä ja kokemuksellisuutta, sekä rakentaa sille sijaintinsa arvoinen näkyvyys, joka luo arvoa useille käyttäjille myös kuntasektorin ulkopuolelta, kertoo Timo Mykkänen Kuntasäätiöstä.

Maria Pukki

Maria Pukki

+358 44 7150 745

maria.pukki@trevian.fi

Maria Pukki

Maria Pukki

+358 44 7150 745

maria.pukki@trevian.fi