03.09.2021 

/ Jaa

Trevian herätti Wuorion talon uuteen elämään

Historiallinen Wuorion talo Unioninkadulla on saanut uuden elämän: Toimistotilojen modernisointi on houkutellut talon täyteen toimistovuokrauksen vaikeista ajoista huolimatta. Trevian Asset Managementin koordinoima laajennus- ja uudistustyö on toteutettu historiaa kunnioittaen – suojeltu rakennus on muutettu moderniksi työtilaksi uniikki kerroksellinen luonne säilyttäen. Kiinteistö vetää yrityksiä puoleensa miljöön, sijainnin ja upeiden omaperäisten tilojen ansioista.

Trevian on toteuttanut viime vuosina merkittäviä uudistusprojekteja Helsingin ydinkeskustan arvokiinteistöissä. Uudistusten tavoitteena on keskusta-alueen elävöittäminen sekä uniikkien kiinteistöjen käytettävyyden lisääminen.

Wuorion talo toimisto aula

– Helsingin keskustan kehitys sekä elinvoima ovat meille Trevianilla tärkeitä teemoja. Wuorion talon lisäksi myös Erottaja2 on ollut merkittävä uudistushanke samalla alueella. Wuorion talo on kiehtova historiallinen talo, jolle on ollut inspiroivaa tuoda uusi elämä. Talo on täynnä suojeltuja yksityiskohtia menneiltä vuosisadoilta. Kohteen tarina ja kerroksellisuus ovat tehneet siitä ainutlaatuisen kehitysprojektin, kertoo Wuorion talon Asset Manager Maria Pukki Trevianista.

Talo on lähes täyteen vuokrattu – enää katutason ravintolatila ja 4. kerroksen pieni toimisto ovat vapaana. Wuorion talon ovat valinneet pääkonttorikseen mm. tuulivoimayhtiö Ilmatar, Frontia Asianajotoimisto sekä Compass Lexecon. Katutasossa toimii Suomen kokkimaajoukkueen kapteenin luotsaama ranskalais-skandinaavinen W30-ravintola.

Wuorion talo toimisto Ilmatar

Unioninkadulla sijaitseva Wuorion liikepalatsi on alun perin 1830-luvulla asuinkäyttöön rakennettu talo. Koristemaalaaja Salomo Wuorion toimeenpaneman ja arkkitehti Herman Geselliuksen toteuttaman modernisoinnin yhteydessä rakennus sai nykyisen lasierkkerijulkisivunsa. 1913 valmistuneen remontin jälkeen rakennuksen nimeksi vakiintui Wuorion liikepalatsi. Salomo Wuorion oma maalaus- ja mattoliike toimi rakennuksessa lähes 70 vuotta. Tuoreimman silauksensa rakennus sai vuonna 2020, kun sen sisätilat saneerattiin nykyaikaisiksi mutta kiinteistön historialle kunniaa tekeviksi liike- ja toimistotiloiksi. Rakennuksen länsipuolelle valmistuneesta laajennusosasta rakennettiin täysin moderni tila, jossa toimistotilojen ikkunat ulottuvat lattiasta kattoon.

Wuorion talon historiansa aikana läpikäymien muutosten seurauksena rakennus on uniikilla tavalla kerroksellinen, ja siinä näkyy useiden tunnettujen arkkitehtien työnjälki: vuosien varrella sitä on muokattu useaan otteeseen vastaamaan aikansa ja käyttäjiensä tarpeita. Tänä päivänä kiinteistö tarjoaa valoisaa, tyylikästä ja talotekniikaltaan uutta vastaavaa toimistotilaa.

Maria Pukki

Maria Pukki

+358 44 7150 745

maria.pukki@trevian.fi

Maria Pukki

Maria Pukki

+358 44 7150 745

maria.pukki@trevian.fi