06.06.2022 

/ Jaa

Toimistotalo Erottaja2 täyttyy nopeasti toimistovuokralaisista – täysin saneerattu entinen valtion arvokiinteistö vetää puoleensa yrityksiä rahoitusalasta designiin

Toimistokiinteistö Erottaja2 täyttyy nopeasti toimistovuokralaisista. Viimeisimpänä taloon on muuttamassa pohjoismainen sijoitusyhtiö Norvestor. Tämän lisäksi toimistonsa Erottaja2:sta ovat jo löytäneet useat designiin, terveydenhuoltoon, ylimmän johdon rekrytointiin, kiinteistökehitykseen ja teolliseen omistamiseen keskittyneet yritykset. Suomen valtion aiemmin omistamaan kiinteistöön on tehty täydellinen saneeraus, jonka myötä toimitilat on uusittu vastaamaan yritysten nykyisiä tarpeita.

Pohjoismaiden kokeneimpiin pääomasijoitusyhtiöihin lukeutuva Norvestor muuttaa toimitilansa toimistokiinteistö Erottaja2:een. Yhtiö löysi itselleen täysin uusitut toimistotilat kiinteistön Erottajankadun puoleisen uusrenessanssiosan neljännestä kerroksesta. Erottaja2 tunnettiin aiemmin Tullihallituksen talona ja se oli yli 100 vuotta Suomen valtion omistuksessa. Nyt kolmen rakennuksen kiinteistöön on remontoitu toimistotiloja, jotka tukevat uutta työn tekemisen tapaa.

Norvestor on pieniin ja keskisuuriin yrityksiin keskittyvä pääomasijoitusyhtiö. Helsingin lisäksi sillä on toimipisteet Oslossa, Tukholmassa, Luxemburgissa ja Kööpenhaminassa.

– Meillä on kaikissa kaupungeissamme toimisto hyvin keskeisellä sijainnilla, ja sellaista tilaa etsimme myös Helsingissä.  Haluamme että myös omistamamme yritykset voivat käyttää tilojamme. Työskentelemme pohjoismaisina tiimeinä, joten meillä vierailee usein kollegoita muista toimistoistamme, sanoo Norvestorin suomalainen partneri Marika af Enehjelm.

Taloon on muuttamassa myös suomalainen, teolliseen omistamiseen keskittyvä perheyritys Oras Invest. Oras Invest omistaa Oras Groupin ja se on myös Uponorin ja Kemiran suurin omistaja.


Erottaja2 on monenlaisten yritysten koti

Poikkeusajan jälkeinen toimistomarkkinoiden vilkastuminen näkyy selkeästi Erottaja2:ssa, joka täyttyy vauhdilla vuokralaisista. Kiinteistössä toimivat jatkossa myös muun muassa kansainvälisestä designista tunnetun Skanno, terveysalan konserni Cor Group sekä kiinteistöä kehittänyt Trevian Asset Management. Kiinteistöön on tulossa myös useita ravintoloita, ja sen sisäpihalle on jo auennut Senaatintorin jättiterassista tuttujen tekijöiden uusi terassibaari Babylon Club & Garden, joka houkuttelee asiakkaita kesäisen Helsingin sydämeen.

– Erottaja2 tarjoaa modernisoidut ja näyttävät puitteet monenlaisille yrityksille. Kiinteistössä yhdistyvät huippusijainti aivan Helsingin ytimessä, täysin uusittu teknologia sekä erittäin viihtyisät tilat. Kun tähän lisätään keskustan lyömätön palvelutarjonta, yhdistelmä on poikkeuksellinen, sanoo liiketoimintajohtaja Elisa Loitto Trevianilta.

Maailman suurimpiin varainhoitoyhtiöihin kuuluva BlackRock osti Erottaja2:n Suomen valtiolta vuonna 2018. Kiinteistö koostuu kolmesta rakennuksesta, joista näyttävimmät ovat Erottajankadun uusrenessanssityyliä edustava puoli sekä Uudenmaankadun ja Yrjönkadun puolen jugendtyylinen osa. Rakennus on saavuttanut julkisuutta muun muassa vuoden 2019 Helsinki Design Weekin päätapahtumapaikkana, jolloin kiinteistössä vieraili yli 14 000 kävijää. Kiinteistön kehittämisestä ja vuokrauksesta vastaa suomalainen Trevian Asset Management Oy.


Trevian Asset Management on suomalainen, avainhenkilöidensä omistama toimitiloihin ja asuntoihin keskittyvä kiinteistösijoitus- ja kiinteistövarainhoitoyhtiö, joka tuottaa asiakkaidensa tarpeiden mukaisesti optimoituja ja aktiivisesti hoidettuja kiinteistövarainhoitopalveluja ja -rahastoja. Yrityksen palvelut on suunnattu erityisesti institutionaalisille kiinteistösijoittajille, pankeille sekä muille ammattimaisille sijoittajille. Trevianilla on hallinnoitavanaan yhteensä lähes miljardin euron kiinteistövarallisuus. www.trevian.fi


Lisätietoja:

Daniel Tuori

Daniel Tuori

+358 50 310 0731

daniel.tuori@trevian.fi

Helena Kangas

Helena Kangas

+358 40 071 7698

helena.kangas@trevian.fi

Daniel Tuori

Daniel Tuori

+358 50 310 0731

daniel.tuori@trevian.fi

Helena Kangas

Helena Kangas

+358 40 071 7698

helena.kangas@trevian.fi