27.04.2022 

/ Jaa

Tampereen Tullintorin kehityshanke valmistuu viivästysten jälkeen – yleisöavajaiset kuluvalla viikolla

Tullin alueella sijaitseva, Agore Kiinteistöjen omistuksessa oleva ja Trevian Asset Managementin hallinnoima kauppakeskuskiinteistö uudistettiin liki puolentoista vuoden remontilla. Vuonna 1991 kauppakeskuskäyttöön avattu kiinteistö koostuu 30-, 50- ja 90-luvun rakennuksista. Hanke toteutettiin kaupallinen kärki edellä, jolloin vanhaa, osittain suojeltua rakennusta avattiin purkamalla rakenteita etenkin sisäosista sekä uusimalla sisäänkäyntejä ja vertikaaliyhteyksiä. Lisäksi osa retail-käytössä olleista tiloista kunnostettiin uusiksi toimistotiloiksi ja nykyisiä retail-tiloja uusittiin sekä pilkottiin osiin. Remontilla säilytettiin Tullintorin funkkistyyli ja rakennukseen tuotiin taidetta sekä seinä- että lattiapintoihin. Käytännössä kaikki pinnat uusittiin kolmesta alimmasta kerroksesta ja viihtyvyyttä lisättiin taiteen lisäksi viher-, kaluste-, opastus- ja valaistusratkaisuilla.

– Kaupunkikehityksen suunta Tullin alueella on ollut vahvasti suunnannäyttäjänä kiinteistön uutta konseptia luodessa, Trevianin liiketoimintajohtaja Jussi Raitaniemi taustoittaa.

Kehityshankkeen budjetti oli 15 miljoonaa ja vaikka hanke viivästyi kuukausilla, budjetissa on pysytty. Viivästyksiä on aiheuttanut ennen kaikkea vanhojen osien purut ja pitkin matkaa tehdyt uudelleensuunnittelut, joita yllätykset ovat vaatineet. Poikkeuksellista remontissa oli se, että Tullintori ja sen toimijat palvelivat asiakkaita läpi remontin muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta.

– Itse korona-aika ja rakennusalaa vaivaava materiaalipula ei ennättänyt aiheuttaa työmaalle juurikaan ongelmia, kertoo YIT:n työmaapäällikkö Sakari Tervala.

Tullintorin remontin piti alun perin valmistua ratikan kanssa samaan aikaan mutta aloituksen viivästyminen asetti ensimmäisen valmistumisajan kuluvan vuoden alkuun. Tästäkin jouduttiin joustamaan, mutta nyt kun koronatilanne alkaa olla takana ja elämä normalisoituu juuri MM-kisojen kynnyksellä, valmistuminen osuu juuri hyvään aikaan.

Vuokralaiset ovat selvinneet sekä remontista että koronasta ja uskoneet Tullintorin tulevaisuuteen. Myös uusia vuokralaisia on saatu sekä toimisto-, että retail-tiloihin. Esimerkiksi Terveystalo laajentaa Tullintorilla merkittävästi tilojaan. Lisäksi on tullut uusia ravintolatoimijoita, joista viimeisimpänä juuri avannut Gastropub Tisle. Avajaisiin ovat avaamassa myös paikalliset lelukauppa Lelusetä ja kultaliike Tullintorin Kulta ja Kello.

Tullintorin hankkeen valmistuttua Tullintorista vastaa jatkossa Trevian Asset Managementilta Janne Toikka ja Merikukka Salmi jatkaa uusien projektien parissa.

– Tullintorille on avautunut täysin uudenlainen markkinapaikka uuden keskusta-alueen keskiössä remontin myötä. Nyt on hyvä hetki siirtää seuraava kehitysvaihe uusiin käsiin, Salmi toteaa.


Lisätietoja:

Jussi Raitaniemi

Jussi Raitaniemi

+358 50 343 8275

jussi.raitaniemi@trevian.fi

Jussi Raitaniemi

Jussi Raitaniemi

+358 50 343 8275

jussi.raitaniemi@trevian.fi