07.11.2017 

/ Jaa

Suomen ensimmäinen Business Park Spektri uudisti yritysrakenteensa ja valitsi Trevianin hallinnointiyhtiöksi

Nykyiset omistajat Etera, Varma ja Yleisradion eläkesäätiö ovat perustaneet Spektri Kiinteistöt Ky:n, joka on ostanut Business Park Spektrin kiinteistöyhtiöt Pilotin, Trion ja Kvintin.

Uuden järjestelyn tarkoitus on yhtenäistää yhtiörakennetta sekä tehostaa yhtiön toimintatapoja ja kykyä palvella niin vuokralaisia kuin sijoittajia entistä paremmin. Helsingin seurakuntayhtymän ja Yleisradion eläkesäätiön omistama kiinteistöyhtiö Duo tulee liittymään myöhemmin mukaan järjestelyyn. Omistajat ovat valinneet Spektrin Business Parkin hallinnointiyhtiöksi Trevian Asset Management Oy:n.

Otaniemen teknologiakeskittymän läheisyydessä Espoon Tapiolassa sijaitseva Spektri on Suomen ensimmäinen Business Park ja muodostuu viidestä erillisestä keskinäisestä kiinteistöosakeyhtiöstä. Sijoittajat ovat alkuperäisiä perustajaosakkaita. Spektrin kokonaispinta-ala lähes 50 000 m2 ja vuokrattavaa pinta-alaa on n. 35 000 m2, mikä tekee Spektristä yhden Suomen suurimmista yrityspuistoista. IT-ala ja lääketieteelliset yritykset ovat vuokralaisina hyvin edustettuina. http://spektri.fi/spektri/.

”Uuden yhtiörakenteen kautta Spektrin toimintaa virtaviivaistetaan, mikä tehostaa kohteen vuokrausta aidosti yhtenä kiinteistönä”, toteaa Varman kiinteistöistä vastaava sijoitusjohtaja Ilkka Tomperi.

Spektrin hallinnointiyhtiö Trevian on vuoden 2012 lopussa perustettu suomalainen kiinteistösijoitus- ja varainhoidon yhtiö, joka tarjoaa palveluita niin kotimaisille kuin ulkomaisille sijoittajille. ”Trevian on kasvanut vauhdilla ammattitaitoisen henkilöstön voimin alan johtavaksi yritykseksi Suomessa. Me keskitymme erityyppisiin toimitiloihin, haemme niihin sopivimmat vuokralaiset ja tarjoamme sijoittajille paikallisen ja kokonaisvaltaisen varainhoitopalvelukokonaisuuden, joka varmistaa kiinteistön tehokkaan hallinnoinnin.” kertoo Reima Södervall, Trevianin toimitusjohtaja ja perustajaosakas.

Juridisena neuvonantajana järjestelyssä on toiminut Borenius Asianajotoimisto Oy.

Lisätietoa

Reima Södervall, Toimitusjohtaja
Trevian Asset Management Oy
Puh. 050 362 7400
reima.sodervall@trevian.fi

Ilkka Tomperi
Sijoitusjohtaja, kiinteistöt
Varma (Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö)
Puh. 010 244 3176
Ilkka.tomperi@varma.fi