01.07.2019 

/ Jaa

Spektri Business Park myytiin Tristan Capital Partnersille

Spektri Business Parkin omistava Spektri Kiinteistöt Ky on 28.6.2019 tehdyllä kaupalla myyty Tristan Capital Partnersille. Spektri Kiinteistöt Ky:n omistajina ovat olleet Varma, Ilmarinen, Yleisradion eläkesäätiö ja Helsingin seurakuntayhtymä. Trevian Asset Management Oy on vastannut Spektrin hallinnoimisesta, kehittämisestä ja vuokraamisesta, ja yhtiö toimi myös neuvonantajana kiinteistökaupassa.

Otaniemen teknologiakeskittymän läheisyydessä Espoon Tapiolassa sijaitseva Spektri on Suomen ensimmäinen business park, jossa on vuokrattavaa pinta-alaa n. 35 000 m2. Spektrin yksittäisten rakennusten omistus oli aiemmin hajautunut viidelle eri omistajalle, mutta vuonna 2017 omistajat päättivät keskittää omistuksensa ja siirtää rakennukset Trevianin hallinnoimaan Spektri Kiinteistöt Ky:öön. Yhtenäisen omistuksen ja päätöksenteon sekä aktiivisen hallinnoinnin ja kehittämisen myötä business parkin toiminta tehostui ja vuokrausaste on noussut noin 90 % tasolle. Samalla Spektriä on uudistettu vahvasti vastaamaan nykypäivän toimitilatarpeisiin. Kehitystyön ja omistusrakenteen yksinkertaistamisen johdosta Spektristä muodostui myös mielenkiintoinen sijoituskohde.

”Olemme todella iloisia Spektrin suomalaisten sijoittajien puolesta, että olemme löytäneet Spektrille hyvän ja vakaan ostajan, joka jatkaa tämän Suomen ensimmäisen business parkin kehittämistyötä pitkäjänteisesti. Omistusrakenteen ja hallinnoinnin tehostuminen realisoitui Spektri Kiinteistöjen sijoittajille myös reilusti kaksinumeroisena tuottona omalle pääomalle” kertoo Reima Södervall, Trevian Asset Management Oy:n toimitusjohtaja.

Lisätietoja:

Reima Södervall, Toimitusjohtaja p. 050 362 7400, email: reima.sodervall@trevian.fi

 

Trevian Asset Management on suomalainen, avainhenkilöidensä omistama toimitiloihin keskittyvä kiinteistösijoitus- ja kiinteistövarainhoitoyhtiö, joka tuottaa asiakkaidensa tarpeiden mukaisesti optimoituja ja aktiivisesti hoidettuja kiinteistövarainhoitopalveluja ja -rahastoja. Yrityksen palvelut on suunnattu erityisesti institutionaalisille kiinteistösijoittajille, pankeille sekä muille ammattimaisille sijoittajille. Trevianilla on hallinnoitavanaan yhteensä lähes miljardin euron kiinteistövarallisuus.