15.09.2017 

/ Jaa

Säterinportin uudistettu bisneskampus houkuttelee teknologia-alan yrityksiä Espoon Leppävaaraan

LeaseGreen modernisoi Nokian entisen tuotekehityskeskuksen kiinteistötekniikan

Nokian rakennemuutoksissa tyhjentynyt Säterinportin kampus tekee vahvan paluun pääkaupunkiseudun toimitilamarkkinoille. Kantavana teemana uudessa konseptissa on Säterinportin yritysten työtekijöiden hyvinvointi ja viihtyvyys, jossa tilojen sisäilmaolosuhteet, valaistus, akustiikka ja kohtaamisia edesauttavat yhteistilat ovat merkittävässä roolissa. Talotekniikan modernisoinnista vastaa alan johtava yritys LeaseGreen.

Viidestä rakennuksesta koostuva Säterinportti valmistui vuonna 2001 Nokian verkkoliiketoiminnan tuotekehityksen käyttöön ja sen kokonaispinta-ala on noin 35 000 m2. Kiinteistö sijaitsee Espoon Leppävaarassa Kehä I:n ja Turuntien kulmassa. Nokia tyhjensi rakennuksen, kun Espoon toiminta keskitettiin Karaportin kampukselle. Kiinteistön omistaa Nordika-nimisen ruotsalaisen kiinteistösijoitus- ja pääomarahastoyhtiön hallinnoima rahasto.

Nordika osti Säterinportin kiinteistökehityshankkeena, kun Nokian poismuutto oli jo tiedossa. Säterinporttia hallinnoiva Trevian Asset Management toteuttaa parhaillaan kiinteistöön investointiohjelmaa, jonka arvo kohoaa kymmeniin miljooniin euroihin.

”Säterinportti on massiivinen kiinteistökehitysprojekti”, sanoo johtaja Antti Venermo Trevianista.

”Tavoitteenamme on tehdä Säterinportista Suomen vetovoimaisin bisneskampus ja olemme päässeet tässä työssä hyvään vauhtiin. Aloitimme tilojen markkinoinnin viime vuoden lopulla, ja nyt noin puolet tiloista on jo vuokrattu. Talo vetää puoleensa varsinkin konsultointi- ja asiantuntijatyötä tekeviä, mm. teknologia-alan yrityksiä.”

Antti Venermon mukaan suomalaiset yritysjohtajat pitävät erittäin tärkeänä Säterinporttiin valittua konseptia, työntekijöiden hyvinvointia. Tilat eivät yksin takaa hyvinvointia, mutta ne voivat osaltaan edesauttaa sitä. Yrityksille modernit ja työhyvinvointia tukevat tilat ovat iso apu muun muassa yrityskuvan luomisessa ja rekrytoinneissa. Säterinportille haetaan BREEAM -ympäristösertifikaatin lisäksi myös kansainvälistä WELL-hyvinvointisertifikaattia, joka on luultavasti ensimmäinen laatuaan Suomessa.

LeaseGreenin talotekniikkaprojektissa parannetaan entisestään Säterinportin ilmanvaihtoa, jäähdytystä ja valaistusta. Ilmanvaihdon ohjauksen tarkkuutta kehitetään sensoreiden ja IoT-ratkaisujen avulla. Vapaajäähdytysyksiköitä uudistetaan ja lämmönjakokeskus uusitaan. LeaseGreenin arvion mukaan investoinnit tuottavat miljoonaluokan elinkaarisäästöt. Investoinnin takaisinmaksuaika on noin viisi vuotta.

LeaseGreen on kehittänyt viime vuosina useiden Trevianin hallinnoimien kiinteistöjen olosuhteita ja tekniikkaa. Trevianin Antti Venermo on tyytyväinen yhteistyön tuloksiin.
”Projektit ovat sujuneet hyvin ja se mitä on luvattu, on myöskin pitänyt. Älykkäät energiatehokkuusinvestoinnit tarjoavat kiinteistön käyttäjille paremmat olosuhteet ja korkeamman käyttöasteen kiinteistön omistajalle. Tällaiset hankkeet ovat hyvin järkeviä kaikille osapuolille.”

”Energiatehokkuus, ympäristöystävällisyys ja talossa työskentelevien ihmisten hyvinvointi ovat meille tärkeitä”, Venermo sanoo. ”Modernisoituun toimitilakiinteistöön pitää pystyä luomaan yhtä hyvät olosuhteet kuin uuteen.”

Säterinporttiin muuttaneiden yritysten joukkoon kuuluvat muun muassa insinööritoimisto Wise Group ja it-yhtiö Castor, joka on erikoistunut SAP-ratkaisujen kehittämiseen. Castorin toimitusjohtaja Martti Hietalahti kiittelee tilojen suunnittelua, olosuhteita ja palveluja:

”Saimme sellaiset tilat kuin halusimmekin. Tilat ovat avarat, mutta niissä käytetyt materiaalit vaimentavat hyvin ääntä. Ilma on raikasta, sitä on tarpeeksi ja lämpötilaa voidaan säätää. Toimivien tilojen lisäksi arvostamme Säterinportin hyvää ravintolaa ja mainiota sijaintia. Tänne on helppo tulla joka suunnasta.”

Lisätietoja:

Business Director, partner Toimitusjohtaja Antti Venermo, 040 507 5943, antti.venermo@trevian.fi

Tomi Mäkipelto Trevian Asset Management LeaseGreen Suomi Oy , 050 370 4092, tomi.makipelto@leasegreen.fi