29.10.2019 

/ Jaa

Remontti avaa 200-vuotiaan Wuorion talon uusille asukkaille

Helsingin ytimessä sijaitseva Wuorion talo on poikkeuksellisen kerroksellinen: vuosien varrella sitä on muokattu useaan otteeseen vastaamaan aikansa ja käyttäjiensä tarpeita. Tuoreimman silauksensa rakennus saa nyt, kun sen sisätilat saneerataan nykyaikaisiksi, kiinteistön historialle kunniaa tekeviksi liike- ja toimistotiloiksi. Rakennuksen omistajana on ulkomainen sijoittaja ja Trevian on ollut kumppanina tiiviisti mukana rakennuksen historian uusissa vaiheissa mm. valmistelemassa urakkatarjouskilpailua, suunnittelua organisoimassa ja urakoitsijan valinnassa. Nyt Trevian vastaa rakennuksen vuokrauksesta.

Wuorion talo havainnekuva toimistotiloista

Modernit toimistotilat kunniottavat rakennuksen historiaa.

Alun perin asuinkäyttöön 1830-luvulla rakennettu Wuorion talo modernisoitiin 1900-luvun alkupuolella. Remontin toimeenpanijoina olivat koristemaalaaja Salomo Wuorio ja arkkitehti Herman Gesellius. 1913 valmistuneen remontin jälkeen rakennuksen nimeksi vakiintui Wuorion liikepalatsi.

Nimekkäitä arkkitehteja ja mattokauppaa Unioninkadulla

Wuorion liikepalatsia pidetään arkkitehti Herman Geselliuksen (1874−1916) itsenäisen uran päätyönä. Geselliuksen kädenjälki näkyy Helsingin katukuvassa vahvasti, sillä hän on suunnitellut Wuorion talon lisäksi muun muassa vakuutusyhtiö Pohjolan talon ja Kansallismuseon. Geselliuksen aikalaisia ja opiskelukavereita olivat niin ikään tunnetut arkkitehdit Eliel Saarinen ja Armas Lindgren.

Liikepalatsin rakennuttaja Salomo Wuorio (1857–1938) puolestaan oli arvostettu koristemaalari, jonka maalausliikkeen työkohteita olivat monet ajankohdan merkkirakennuksista, kuten Säätytalo ja Pariisin maailmannäyttelypaviljonki 1900. Wuorion oma tapetti- ja mattoliike toimi Wuorion liikepalatsissa lähes 70 vuotta. 1930-luvulta lähtien liikepalatsin alakerrassa sijaitsi myös englantilaiseleganssistaan tunnettu The English Tearoom.

Wuorion talossa sijainnut mattokauppa

Unioninkadulla sijaitsevassa Wuorion talossa toimi sen alkuvuosina mattokauppa.

Uusista toimistotiloista näkymät yli Helsingin

Unioninkatu 30 kiinteistössä viihtyi noin 20 vuoden ajan Skandinaviska Enskilda Banken (SEB). Nyt käynnissä olevassa remontissa tilat muuttuvat kertaheitolla moderniksi, upeaan miljööseen sopivaksi toimistotilakokonaisuudeksi. Kaunis historiallinen rakennus sulkee jatkossa sisälleen täysin modernisoidut toimistotilat, jotka ovat muokattavissa vuokralaisten tarpeiden ja toiveiden mukaan. Rakennuksen etupuolen ikkunoista näkee suoraan eloisalle Unioninkadulle.

Wuorion talo havainnekuva toimistotiloista

Wuorion talosta on näkymät vilkkaalle Unioninkadulle.

Täysin uuden laajennusosan yläkerroksista pääsee remontin myötä katsomaan Helsinkiä ainutlaatuisesta kuvakulmasta. Isoista ikkunoista avautuvat lumoavat näkymät yli Kauppatorin ja kaupungin keskustan. Laajennusosa yhdistää alunperin U:n muotoisen rakennuksen päät toisiinsa, minkä ansiosta Wuorion talossa on ensimmäistä kertaa mahdollista kulkea kerrosten ympäri.

Upeiden tilojen lisäksi Wuorion talon valttikortteja ovat sijainti sekä palvelut. Kaikkialle keskustaan on kävelymatka ja rautatieasema, metro sekä raitiovaunutovat lähellä. Keskeinen sijainti tuo Wuorion talon vuokralaisten ovelle myös laajan kattauksen kaupungin parhaita ravintoloita ja kauppoja.

 

Tutustu Wuorion talon tiloihin tarkemmin.

Lisätiedot ja tilojen vuokraus:

Maria Pukki

+358 44 7150 745

 

Lähteet:

Rakennushistoriallinen selvitys

Trevian