07.06.2019 

/ Jaa

Kiinteistövarainhoidon seminaari Erottajan renessanssipalatsissa

Keskiviikkona 8.5.2019 Erottaja2-renessanssipalatsi täyttyi kansainvälisistä kiinteistöalan ammattilaisista. KTI (Kiinteistötieto), BlackRock ja Trevian järjestivät pre-seminaarin, joka alusti seuraavan päivän KTI-Nordic seminaaria. Siksi myös monet ulkomaiset vieraat pääsivät paikalle ja upeissa Erottaja2:n tiloissa riitti katselemista. Tilat ovat syksyllä menossa täysremonttiin ja 2021 niihin muuttaa toimistovuokralaisia. Katutasoon puolestaan valmistuu 3-6 ravintolatilaa.

Tapahtuma sai kiitosta yleisöltä ja KTI:n väeltä ja todettiin, että tällaisia yhteisiä tilaisuuksia kannattaa järjestää jatkossakin. Myös Helsingin Sanomien taloustoimittaja Jukka-Pekka Raeste kirjoitti tapahtumasta artikkelin. Trevianin markkinointi- ja viestintäjohtaja Daniel Tuori avasi seminaarin ja toivotti täyden salin tervetulleeksi. Ensimmäisenä lavalle nousi KTI:n Hanna Kaleva. Lisäksi seminaarissa kuultiin BlackRock Real Assetsin Victor Perssonia, Trevianin Risto Vuorenrinnettä ja Trevian Rahastot AIFM:n Jussipekka Aumoa.

Suomen kiinteistösijoitusmarkkina kiinnostaa ulkomaillakin

KTI:n toimitusjohtaja Hanna Kaleva käsitteli puheenvuorossaan Suomen kiinteistömarkkinoilla näkyviä trendejä ja tulevaisuuden näkymiä. Markkinat kasvavat tasaisesti ja myös ulkomaiset toimijat ovat aktiivisia Suomessa. Erityisesti asumisen sektori korostuu positiivisesti koko markkinassa. Asumisen sektorin trendeistä Kaleva mainitsi vuokra-asumisen kasvattavan suosiotaan.

KTI:n Hanna Kaleva avasi Suomen kiinteistömarkkinoiden näkymiä yleisölle

BlackRockin varatoimitusjohtaja Victor Persson puhui Suomen kiinteistömarkkinasta osana pohjoismaista kokonaisuutta. Pohjoismaat on Perssonin mukaan iso ja kiinnostava markkina. Suomen markkinassa Persson nosti esiin positiivisina asioina vakaan taloustilanteen, jota vakauttaa osaltaan myös kuuluminen euroalueeseen. Erityisesti Suomen toimistomarkkinat näyttäytyvät ulkomaisille sijoittajille houkuttelevina.

Kestävä kehitys ja kiinteistöt puhuttivat

Seminaaripäivänä myös Trevianin Risto Vuorenrinne ja Jussipekka Aumo nousivat lavalle. Risto Vuorenrinteen puheen ytimessä olivat ruuan verkkokaupan kasvunäkymät. Tällä hetkellä ruuan verkkokaupan kasvu on vielä hidasta, eivätkä sen tuomat yhteiskunnalliset edut ole vielä realisoituneet. Ruuan verkkokaupan etuja ovat mm. tekoälyn mahdollistama kyky vastata kuluttajan tarpeisiin ja varastoinnin tehostuminen. Ruuan verkkokaupan yleistyminen vaatii kuitenkin riittävää väestötiheyttä ja oikeanlaista infrastruktuuria.

Jussipekka Aumo kertoi Trevian Rahastot AIFM:n tulevaisuudesta taistelussa ilmastonmuutosta vastaan

Trevian Rahastojen Jussipekka Aumo tarjosi yleisölle silmäyksen tulevaisuuteen esittelemällä Trevian Rahastot AIFM:n sitoutumista ilmastonmuutosta hillitsevään taisteluun. Kiinteistöt tuottavat kiistatta päästöjä, joiden vähentämiseen voidaan löytää työkaluja myös kiinteistösijoitusrahastoista.