30.06.2017 

/ Jaa

Kiinteistöala kuroo umpeen digikehitystä: pilottiprojekti vauhdittaa kaupankäyntiä

Kolme suomalaista kiinteistöalan edelläkävijäyritystä pilotoivat tietokantojen yhdistämistä, jonka avulla tärkeimmät kiinteistöihin liittyvät tiedot liikkuvat automaattisesti kahden järjestelmän välillä. Kiinteistövarainhoitoyhtiö Trevian Asset Management ottaa ensimmäisenä käyttöön integroidun järjestelmän, jossa hyödynnetään Realsource-kauppapaikan linkitystä Assetti-kiinteistötietokannan kanssa.

Kolmen toimijan yhteisprojektissa integroidaan ensimmäistä kertaa Realsource-kauppapaikka ja Assetti-kiinteistötietojärjestelmä. Liikekiinteistöjen tärkeimmät tiedot siirtyvät sähköiseen kauppapaikkaan ilman manuaalista työtä. Projektin osapuolet uskovat tämän sujuvoittavan liikekiinteistöjen myyntiä huomattavasti.

Toteutettava ratkaisu on ensimmäinen laatuaan kiinteistöalalla Suomessa. Globaalisti kiinteistöalan arvioidaan olevan noin viisi vuotta digitalisaatiokehityksestä perässä verrattuna moniin muihin toimialoihin. Siinä missä finanssiala tai matkailuliiketoiminta digitalisoituivat jo vuosia sitten, toimitaan liikekiinteistöjen myynneissä ja ostoissa usein edelleen esimerkiksi käsin ylläpidettävien taulukoiden ja tulostettujen materiaalien varassa. Tästä johtuen kaupankäynti on hidasta, inhimillisten virheiden mahdollisuus kasvaa eikä jatkuvasti kasvavaan liikekiinteistöjen kysyntään pystytä aina vastaamaan tarpeeksi nopeasti.

“Pilottiprojektin lopputuloksena käytössämme on tarkkaa ja ajantasaista tietoa myynnissä olevista kohteista. Näin mahdollinen kiinteistön ostaja pystyy tutustumaan potentiaalisiin kohteisiin perusteellisesti myös verkossa, ja me pystymme käyttämään aikaamme entistä tehokkaammin kiinteistövarallisuuden hoitoon”, Trevianin Sales Manager Petteri Aula sanoo.

Projektin tavoitteena onkin osaltaan purkaa kiinteistöalan jähmeyttä sekä vauhdittaa digitalisaatiokehitystä.

“Haluamme luoda alalle nopeampia, tehokkaampia ja läpinäkyvämpiä toimintatapoja, jotka hyödyttävät ostajia ja myyjiä. Digitaalisella kiinteistötiedolla voidaan tulevaisuudessa luoda uusia avoimen ekosysteemin palveluja, jotka tuovat hyötyjä koko alan arvoketjulle”, Assettin partneri ja myyntijohtaja Kimmo Kilpeläinen kertoo.

Pilottiprojektin lopputuloksena kiinteistön myyjä saa siirrettyä ostajille myyntikohteen tiedot aiempaa nopeammin. Myytävän kohteen tietoja voidaan päivittää myyntiprosessin aikana, ja ostaja pysyy paremmin ajan tasalla ostokohteen tilanteesta.

“Korkojen ollessa ennätyksellisen alhaalla sijoittajat ovat kiinnostuneita kiinteistöistä. Juuri nyt olisikin tärkeää saada kaupankäyntiin nopeutta ja luotettavuutta”, Realsource-palvelun perustaja Markku Aho toteaa.

Lisätietoja:

Jussi Raitaniemi, Portfolio Manager, Partner, Trevian Asset Management Oy, puh. 050 343 8275
Markku Aho, perustaja, Realsource, puh. 050 559 3646
Kimmo Kilpeläinen, Director – Sales & Channel Management, Assetti by Nasta Technologies Oy, puh. 040 510 9969

 

Trevian Asset Management Oy
Trevian Asset Management Oy on 2012 perustettu, suomalainen, avainhenkilöidensä omistama toimitiloihin keskittyvä kiinteistösijoitus- ja kiinteistövarainhoitoyhtiö, joka tuottaa asiakkaidensa tarpeiden mukaisesti optimoituja ja aktiivisesti hoidettuja kiinteistövarainhoitopalveluja ja -rahastoja. Yrityksen palvelut on suunnattu erityisesti institutionaalisille kiinteistösijoittajille, pankeille sekä muille ammattimaisille sijoittajille. Trevianilla on hallinnoitavanaan noin 850 M€ kiinteistövarallisuus. www.trevian.fi

Realsouce
Realsource auttaa liikekiinteistösijoittajia ja -neuvonantajia toimimaan helpommin ja nopeammin turvallisessa ympäristössä. Realsourcen sähköinen markkinapaikka yhdistää myyjän ja ostajan nopeampaan kaupantekoon. Yrityksen toinen päätuote on RealX-markkinointityökalu. Realsource on perustettu vuonna 2012, ja sen omistavat yrityksen toimiva johto sekä sijoittajat. www.realsource.eu

Assetti
Assetti™ tarjoaa kiinteistösijoitusalan ammattilaisille salkun-, kiinteistövarallisuuden, vuokralaissuhteiden ja kiinteistöraportoinnin hallintaan modernin työkalun. Pilvipalvelun avulla kiinteistösijoittajat voivat tuoda hajallaan olevan datan ja tietovirrat yhteen sovellukseen, jota voidaan käyttää budjetoinnista vuokrauksen tukeen sekä nykyisin myös rahastonhallintaan. Assettia kehittää vuonna 2013 perustettu lappeenrantalainen kasvuyritys Nasta Technologies Oy. https://assetti.pro/fi