13.12.2017 

/ Jaa

Käsinnäpyttelystä tiedon automaattiseen virtaan: “Ajansäästö on isoin hyöty”

Kiinteistövarainhoitoyhtiö Trevian Asset Management pilotoi ensimmäisenä Suomessa ratkaisun, jossa RealSource-kauppapaikan ja Assetti-kiinteistötietokannan tiedot liikkuvat automaattisesti toistensa välillä. Kiinteistöalan digitalisaatio etenee vauhdilla, ja maailmalla nopeasti kasvava PropTech-kehitys muuttaa vääjäämättä kiinteistöalaa myös Suomessa.

PropTechin hyödyntämisessä edelläkävijänä tunnetun Trevianin näkökulmasta projektissa lisättiin toiminnan tehokkuutta:

– Integraation myötä säästämme aikaa, sillä manuaalinen tietojen syöttö yhdestä järjestelmästä toiseen ei yksinkertaisesti tänä päivänä ole enää järkevää. Nyt integraation avulla prosessia on nopeutettu ja yksinkertaistettu, digitalisaatiosta ja liiketoiminnan kehittämisestä vastaava Johannes Aho Trevianilta kertoo.

Tehokkuuden lisääntyminen onkin digitalisaatiokehityksen ilmeinen etu, ja Trevianilla ollaan sen vuoksi kiinnostuneita kehittämään kiinteistöalan toimintatapoja edelleen.

– Integraatioprojektista on saatu myös epäsuoria hyötyjä. Olemme kartuttaneet omaa osaamistamme ja omaksuneet uusia asioita. Haluamme olla vahvasti kiinteistöalan digitalisaatiossa mukana ja kehittää toimintaa ja työkaluja edelleen. Tällaiset projektit herättävät uusia ajatuksia, synnyttävät ideoita, tuovat uusia kumppanuuksia tai jatkokehitystä, Aho näkee.

Toteutettu integraatioratkaisu on ensimmäinen laatuaan kiinteistöalalla Suomessa.

– Alan arvioidaan olevan noin viisi vuotta digitalisaatiokehityksessä jäljessä verrattuna moniin muihin toimialoihin. Ammattimaiset liikekiinteistösijoittajat toimivat vieläkin usein käsin ylläpidettävien taulukoiden ja monisteiden avulla, eikä kasvavaan kysyntään pystytä vastaamaan tarpeeksi nopeasti. Siksi monet toimijat ovat alkaneet suhtautua uusiin digitaalisiin työkaluihin positiivisesti, RealSource-palvelun perustaja Markku Aho kuvailee.

Trevianin, Assetin ja RealSourcen pilottiprojektin lopputuloksena kiinteistön myyjä saa siirrettyä ostajille myyntikohteen tiedot aiempaa nopeammin. Myytävän kohteen tietoja voidaan päivittää myyntiprosessin aikana, ja ostaja pysyy paremmin ajan tasalla ostokohteen tilanteesta.

– Haluamme luoda alalle nopeampia, tehokkaampia ja läpinäkyvämpiä toimintatapoja, jotka hyödyttävät  ostajia, myyjiä ja rahoittajia.  Integraatio eri järjestelmien välillä tehostaa tiedon kulkua ja vähentää virheellisen tiedon määrää, kiinteistövarainhoidon ratkaisuja tarjoavan Assetin toimitusjohtaja Hannu Rantanen kertoo.

 

Lisätietoja:

Johannes Aho, Business Development Manager, Trevian Asset Management Oy, puh. 040 935 6245
Markku Aho, perustaja, RealSource.eu, puh. 050 559 3646
Hannu Rantanen, CEO, Assetti by Nasta Technologies Oy, puh. 040 537 8722

 

Trevian Asset Management Oy
Trevian Asset Management Oy on 2012 perustettu, suomalainen, avainhenkilöidensä omistama toimitiloihin keskittyvä kiinteistösijoitus- ja kiinteistövarainhoitoyhtiö, joka tuottaa asiakkaidensa tarpeiden mukaisesti optimoituja ja aktiivisesti hoidettuja kiinteistövarainhoitopalveluja ja -rahastoja. Yrityksen palvelut on suunnattu erityisesti institutionaalisille kiinteistösijoittajille, pankeille sekä muille ammattimaisille sijoittajille. Trevianilla on hallinnoitavanaan noin 1 miljardin euron kiinteistövarallisuus. www.trevian.fi

RealSource & RealX.pro
Realsource-palvelu (realsource.eu) auttaa liikekiinteistösijoittajia ja -neuvonantajia toimimaan helpommin ja nopeammin turvallisessa ympäristössä. RealSourcen sähköinen markkinapaikka yhdistää myyjän ja ostajan nopeampaan kaupantekoon. RealX.pro (www.realx.pro) on pääomamarkkinoilla toimiville kiinteistöalan ammattilaisille kehitetty suljettu palvelu, jonka avulla kiinteistöjen esittely ostajille ja rahoittajille nopeutuu ja helpottuu.

Assetti
Assetti™ tarjoaa kiinteistösijoitusalan ammattilaisille salkun-, kiinteistövarallisuuden, vuokralaissuhteiden ja kiinteistöraportoinnin hallintaan modernin työkalun. Pilvipalvelun avulla kiinteistösijoittajat voivat tuoda hajallaan olevan datan ja tietovirrat yhteen sovellukseen, jota voidaan käyttää budjetoinnista vuokrauksen tukeen sekä nykyisin myös rahastonhallintaan. Assettia kehittää vuonna 2013 perustettu lappeenrantalainen kasvuyritys Nasta Technologies Oy. https://assetti.pro/fi