13.06.2019 

/ Jaa

Erottajan renessanssipalatsi keskellä Helsinki Design Weekin tapahtumia

Helsinki Design Week täyttää tänä vuonna 15 vuotta. Sitä juhlitaan ainutkertaisessa Erottaja2 -renessanssipalatsissa, joka tarjoaa festivaalin ajan ohjelmaa viidessä kerroksessa. Yhdysvaltalaisen BlackRockin omistamalla, Suomen valtion entisellä rakennuksella on merkittävä kulttuurihistoriallinen arvo ja kiinnostava historia. Vuonna 1891 valmistunut talo on arkkitehtonisesti poikkeuksellisen näyttävä sekä sisältä että ulkoa. Se on toiminut vuosisatojen saatossa kotina merkkihenkilöille ja yli 100 vuoden ajan useiden valtion virastojen toimistona. Kiinteistössä on asunut muun muassa oopperalaulaja Aino Ackté. Nyt talo on saanut nimen Erottaja2.

Päänäyttelyt Room With a View ja DesignPartners19 täyttävät renessanssipalatsista neljä kerrosta. Jokaisessa Room with a view -huoneessa tarjoillaan näkökulma suunnittelutyöhön. Osallistujat edustavat muotoilun kenttää laajasti ja mukaan on kutsuttu muun muassa Hakola, Typocraft -näyttely, Nomen Nescio, Grafia, Trash Design ja Helsieni.

DesignPartners19 tuo yhteen eri alojen luovat tekijät ja saattaa yhteen toimijoita, joilla saattaa olla yhteistä enemmän kuin ensin ajattelisi. Mukana ovat muun muassa Marimekko, Artek, Poiat, Naava ja Metsähallitus.
Erottajalla esitellään myös Helsinki Design Awards -finalistit ja Design Diplomacy -korttipelin uudet pelaajat. Saman katon alta löytyvät päänäyttelyiden lisäksi festivaali-info ja lipunmyynti, kauppa ja kahvila, viinibaari, keskustelutilaisuuksia ja työpajoja.

Rannekkeella kaikkiin tapahtumiin

Jotta kävijät löytäisivät heitä kiinnostavat tapahtumat, Helsinki Design Week kehittää uutta HDW-passia. Rekisteröitymällä kävijä saa ranteeseensa pehmeästä bambusta tehdyn rannekkeen ja sähköpostiinsa tietoa juuri häntä koskevista tapahtumista, keskustelutilaisuuksista ja näyttelyistä. Passilla saa alennuksen Erottaja2:n pääsylipusta sekä mahdollisuuden ennakkovarata suosituimpia tapahtumia, kuten Design Diplomacy -keskusteluja.

Ammattilaisilla on mahdollisuus ostaa HDW Pro -passi, joka sisältää lipun kaikkiin seminaareihin ja ammattilaisten työpajoihin. Palvelua pilotoidaan tänä vuonna ja palautteen perusteella sitä kehitetään ensi vuodelle palvelemaan käyttäjiä entistä paremmin.

Tutustu Helsinki Design Weekiin ja tapahtumiin tarkemmin Helsinki Design Weekin sivuilla.