05.09.2019 

/ Jaa

Helsinki Design Week avaa uusrenesanssipalatsin ovet yleisölle

Jo 15. kertaa järjestettävä Helsinki Design Week valloittaa kaupungin yli 200 tapahtumalla 5.–15.9.2019. Tämän vuoden näyttelyissä, keskusteluissa ja työpajoissa pureudutaan muotoilun ja tieteen leikkauspisteeseen. Festivaalilla esitellään ympäristöystävällisten ratkaisujen suunnittelijoita ja innovaattoreita.

Festivaalin päänäyttely, Erottaja2, tarjoaa pääsyn vaikuttavaan uusrenessanssipalatsiin, joka on nyt ensimmäistä kertaa avoinna yleisölle. Nyt on siis hieno mahdollisuus käydä ihastelemassa rakennuksen historiallista tunnelmaa ja upeita yksityiskohtia. Helsinki Design Weekin jälkeen Erottaja2 sulkeutuu remontin ajaksi. Rakennuksen historiassa alkaa siis pian uusi aikakausi, kun sinne rakennetaan korkealaatuisia toimistotiloja. Kiinteistön kehittämisestä ja vuokrauksesta vastaa paikallisena kumppanina  Trevian.

Erottaja2:ssa pidetään näyttelyt DesignPartners19 ja Room with a View, festivaalin avajaiset ja Helsinki Design Awards -palkintoseremonia sekä finalistien töitä esittelevä näyttely.

Näyttelyissä esitellään sekä tunnettujen että nousevien suunnittelijoiden töitä, ja ne antavat kuvan muotoilun tulevaisuudesta. Esimerkkeinä Artekin esittelemä Teemu Lehmusruusun ympäristö- ja mediataideteos, materiaaliteknologiayritys Woodion ja kukkataideyritys Arteflosin yhteistyönä toteuttama satumainen visio modernista kodista, joka on samalla tutkielma vuorovaikutussuhteestamme luontoon, Korvaa-yrityksen muovin ja eläinperäiset materiaalit mikrobeilla ja sienirihmastoilla korvaavat kuulokkeet sekä Naavan, Jouni Leinon ja Brocapen yhteistyössä toteuttama älykkäitä viherseiniä ja värikkäitä Lobay-tuoleja hyödyntävä sisäkeidas.

Avaamalla Erottaja2:n ovet yleisölle Helsinki Design Week jatkaa perinnettään ovien avaamisesta. Aikaisempina vuosina kohteita ovat olleet muun muassa vanha Tulli- ja pakkahuone, Teurastamo ja Jätkäsaaren satamamakasiini.

Lue myös Helsingin Sanomien juttu Helsinki Design Weekistä ja Erottaja2:sta.

Tutustu Helsinki Design Weekiin ja tapahtumiin tarkemmin Helsinki Design Weekin sivuilla.