27.04.2021 

/ Jaa

Trevian Asset Management Green Building Council -jäseneksi – Trevianille vastuullisuus tarkoittaa tekoja

Trevian on liittynyt alkuvuoden 2021 aikana Green Building Council Finlandin jäseneksi. Trevian on toteuttanut viime vuosien aikana useita rakentamiseen ja kiinteistökehitykseen liittyviä vastuullisuushankkeita. FIGBC-jäsenyyden kautta Trevian haluaa verkostoitua tiiviimmin muiden kestävästi rakennetun ympäristön asiantuntijaorganisaatioiden kanssa ja osallistua vuoropuheluun niin alan kuin yhteiskunnan kehittämiseksi.

”Trevianille vastuullisuus on ennen kaikkea tekoja. Olemme hankkeissamme, Spektri ja Säterinportti tästä esimerkkeinä, lähteneet toteuttamaan muutosta niin ympäristöllisen kuin yhteiskunnallisen hyvinvointiin liittyvän vastuun näkökulmasta. Kiinteistöalalla on raskas hiilijalanjälki, tarvitaan konkreettisia tekoja, jotta energiankulutus ja päästöt saadaan vähenemään. Haluamme verkostoitua vahvasti viedäksemme koko alaa eteenpäin vastuullisuuskysymyksissä”, kertoo Trevianin Chief Compliance Officer Kim Särs.

Trevianin hallinnoimassa Spektri Business Parkissa Espoon Tapiolassa toteutetaan kunnianhimoista energiaa ja päästöjä vähentävä hanketta, joka valmistuu keväällä 2021. Business parkin alueelle suunniteltiin kattava energiankierrätys- ja lämpöpumppujärjestelmä, Spektrin innovatiivinen energiankierrätysjärjestelmä laskee hiilijalanjälkeä 400 sähkölämmitteisen omakotitalon vuosipäästöjen verran.

Espoon Leppävaarassa sijaitseva Säterinportin toimistokampus palkittiin hopealla ”Vuoden työympäristöteko 2020” -kilpailussa markkinansa parhaana kokonaisvaltaisessa kiinteistökehittämisessä – haastava, vanhentunut ja tyhjillään ollut kohde muutettiin houkuttelevaksi hyvinvointikeitaaksi, joka tukee käyttäjien hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä. Säterinportille myönnettiin BREEAM-ympäristösertifikaatin lisäksi Suomen ensimmäinen WELL-sertifiointi.

figbc-member

Green Building Council Finland on maan vaikuttavin ja kokonaisvaltaisin kestävän rakennetun ympäristön yhteistyöverkosto. Yhdistyksen tavoitteena on tuoda hiilineutraalit, kiertotalouden mukaiset ja kestävää elämäntapaa tukevat ratkaisut luonnolliseksi osaksi kaikkea kiinteistö- ja rakennusalan toimintaa[1].

Rakennusala käyttää maailmanlaajuisesti noin 40 prosenttia kaikista maailman raaka-aineista ja aiheuttaa 1/3 kasvihuonekaasupäästöistä. Kiinteistö- ja rakennusalalla nähdään suurta kiertotalouden potentiaalia sekä tästä syntyviä uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Kiertotalous vähentää sekä uusien raaka-aineiden tarvetta että kasvihuonekaasupäästöjä, joten siihen siirtymiseen kannustetaan vahvasti niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin niin alakohtaisessa kuin valtiotasoisessa keskustelussa.[2]

Green Building Council Finlandin strategia 2021-2023

Spektri Business Parkin energiankierrätyshanke

[1]

[2]

Kim Särs

Kim Särs

+358 40 501 9981

kim.sars@trevian.fi

Kim Särs

Kim Särs

+358 40 501 9981

kim.sars@trevian.fi