15.06.2021 

/ Jaa

Historiallisen Erottaja2:n sisäpihalle avautuu Helsingin kiinnostavin terassi – hankkeen takana ravintola-alan konkareita

Uusrenessanssipalatsi Erottaja2:n tunnelmalliselle sisäpihalle avautuu Helsingin ravintolaelämän uusi keskus. Muun muassa Senaatintorin jättiterassia järjestäneiden ravintola-alan konkareiden luotsaama terassibaari avaa ovensa kesäkuussa. Yli sadan vuoden ajan valtion omistuksessa ollut historiallinen arvorakennus on peruskorjattu moderneiksi toimistoiksi sekä ravintolatiloiksi ja se avautuu yrityksille lähiviikkoina. Terassibaarin nokkamies uskoo, että Erottaja2 tarjoaa asiakkaille ainutlaatuista tunnelmaa.

Uusrenessanssipalatsi Erottaja2 avaa kesäkuussa ovensa helsinkiläiselle ravintolakansalle. Vastaremontoidun arvorakennuksen katutason tiloihin avautuu useita ravintoloita, joista ensimmäinen on sisäpihan terassibaari. Garden of Babylon -niminen baari avaa ovensa heinäkuussa. Ravintolan takana on Katang MGMT Oy, jossa on mukana ryhmä kokeneita ravintola-alan ammattilaisia.

Erottaja2:n kiinteistö koostuu kolmesta rakennuksesta, joista näyttävimmät ovat Erottajankadun uusrenessanssipalatsi sekä Uudenmaankadun ja Yrjönkadun puolen jugendlinna.  Terassi avautuu rakennusten muodostamalle tunnelmalliselle sisäpihalle. Ravintolan kokonaisuuteen kuuluu terassin lisäksiintiimi kellaribaari. Terassilla tarjotaan juomien ohella myös ruokaa.

Erottaja2 julkisivu Trevian

Garden of Babylon on Erottajan ravintolakeskittymän keskipiste

Erottajan alue on tunnettu tasokkaista illanviettopaikoistaan ja Garden of Babylon rikastuttaa korttelin ravintolatarjontaa entisestään. Avautuva terassibaari tarjoaa myös Erottaja2:n toimistoissa työskenteleville houkuttelevan afterwork-kohteen.

– Tarjoamme rennon meiningin, kaupungin parhaat cocktailit, hauskanpitoa ja värejä elämään pitkään jatkuneen kotona nyhjöttämisen päätteeksi. Suomen kuumimmat DJ:t takaavat, että viihde ei lopu kesken. Haluamme, että meillä vietetään aikaa iltapäivästä pikkutunneille saakka, sanoo ravintolapäällikkö Pekka Kaislama.

Terassibaari tekee tiivistä yhteistyötä Erottaja2:n muiden ravintoloiden kanssa, joiden annoksia voi jatkossa nauttia myös terassilla.

– Erottaja2 on ainutlaatuinen tila, ja oli todella inspiroivaa suunnitella sisäpihan puitteisiin sopiva korkeatasoinen kokonaisuus. Kun asiakas saapuu porttikongista sisäpihalle, keskustan kiire jää jugendlinnan paksujen kiviseinien taakse ja edessä avautuu ainutlaatuisen tunnelmallinen illanviettopaikka, sanoo Katangin toimitusjohtaja Niko Tanhuala.

Katang toimii ravintolan pyörittämisessä yhteistyössä lukuisista menestyneistä ravintoloistaan tunnetun NoHo Partnersin kanssa. Alan tunnetuimpiin yrityksiin kuuluvan NoHon ravintoloihin kuuluvat muun muassa Skohan Helsinki, Löyly, Mattolaituri, Hernesaaren Ranta sekä liuta muita helsinkiläisiä klassikkoravintoloita. Tanhualan sekä Katangissa myös osakkaana olevan Stephan N’Gawén omistama NRES Oy oli viime kesänä yksi Helsingin kaupungin yhteistyökumppaneista Senaatintorin jättiterassin organisoinnissa. Yhteistyö jatkuu tänä kesänä Kasarmitorin jättiterassilla.

Erottaja2 ravintola

Uusrenessanssipalatsi Erottaja2:n laaja peruskorjaus on valmis

Erottaja2 tunnetaan entisenä Tullihallituksen talona. Yhdysvaltalainen varainhoitoyritys BlackRock osti rakennuksen Suomen valtiolta vuonna 2018. Rakennuksessa on tehty mittava remontti, joka on toteutettu tiiviissä yhteistyössä Museoviraston kanssa. Peruskorjaus on nyt valmis ja ensimmäiset vuokralaiset ovat päässeet muuttamaan tiloihin.

– Historialliset tilat tarjoavat mahdollisuuksia rakentaa uniikkeja ravintolakokonaisuuksia. Kun kaikki ravintolat ovat avanneet, Erottaja2 laajentaa keskustan ravintolatarjontaa merkittävästi, sanoo liiketoimintajohtaja Elisa Loitto

Ensimmäisten joukossa taloon muutti italialaisista huonekaluistaan tunnettu Skanno. Kiinteistön kehittämisestä ja vuokrauksesta vastaa paikallisena kumppanina suomalainen Trevian Asset Management Oy.

Helena Kangas

Helena Kangas

+358 40 071 7698

helena.kangas@trevian.fi

Helena Kangas

Helena Kangas

+358 40 071 7698

helena.kangas@trevian.fi