08.10.2019 

/ Jaa

Erottaja2:n remontti alkaa – ensimmäiset yritykset tiloihin 2021

Helsingin Erottajalla sijaitsevassa uusrenessanssipalatsi ja jugendlinna Erottaja2:ssa alkaa kattava remontti. Ainutlaatuinen rakennus suljetaan runsaaksi vuodeksi, sillä kiinteistö peruskorjataan ja siihen rakennetaan korkealaatuisia toimisto- ja ravintolatiloja. Myös Tullihallituksen talona tunnetun rakennuksen omistava yhdysvaltalainen BlackRock lupaa, että palatsin kulttuurihistoriallisesta perinnöstä huolehditaan remontin aikana. Helsinki Design Weekin aikana syyskuussa Erottaja2:ssa vieraili miltei 14 000 ihmistä.

Vuosikausia tyhjillään ollut uusrenessanssipalatsi Helsingin Erottajalla kunnostetaan uuteen kukoistukseen. Peruskorjaus alkoi 23.9. purkutöillä, ja lähes yli vuoden kestävässä remontissa Erottaja2:een rakennetaan laadukkaita toimistotiloja. Erottajan puoleiseen katutasoon sekä Yrjönkadun puolelle on suunnitteilla ravintolatiloja. Aiemmin pysäköintialueena ollut sisäpiha otetaan myös aktiiviseen käyttöön.

Rakennuksen omistava yhdysvaltalainen varainhoitoyhtiö BlackRock remontoi arvokkaan kiinteistön vaarantamatta sen kulttuurihistoriallista perintöä. Toimistotalon tuleville vuokralaisille saadaan erinomaiset olosuhteet samalla, kun kohteen rakennushistoriallinen arvo säilyy. Kiinteistön kehittämisestä ja vuokrauksesta vastaa paikallisena kumppanina suomalainen Trevian Asset Management. Muutostyöt on suunniteltu yhteistyössä Museoviraston kanssa.

Erottaja 2:n kiinteistö koostuu kolmesta rakennuksesta, joista näyttävimmät ovat Erottajankadun puolen uusrenessanssipalatsi ja Uudenmaankadun ja Yrjönkadun puolen jugendlinna. Peruskorjauksen suunnittelu on aloitettu jo viime syksynä. Alustavan aikataulun mukaan käyttäjät pääsevät muuttamaan tiloihin keväällä 2021.

Neuvottelut vuokralaisista vauhdissa

Neuvottelut tulevien toimistotilojen vuokrauksesta alkoivat vilkkaasti jo alkuvuodesta, kun Erottaja2 oli laajalti esillä mediassa. Syyskuussa Helsinki Design Week avasi Erottaja2:n ovet yleisölle, mikä nosti myös vuokralaisten kiinnostusta entisestään. Rakennuksessa vieraili Helsinki Design Weekin aikana miltei 14 000 ihmistä.

– On ollut mukava esitellä myös tuleville vuokralaisille taloa paraatiasussa, sanoo vuokrauksesta vastaava Elisa Loitto Trevianilta.

Erottaja2:een on suunnitteilla monitilatoimistoja, joille on yhä kasvava kysyntä. Digitalisaatio, muuttuva työ ja uudet työn tekemisen tavat ovat luoneet tarpeen erilaisille tiloille saman toimiston sisällä. Siksi monitilatoimistot ja tilojen yhteiskäyttö yleistyvät nopeasti. Monitilatoimiston elementtejä on alettu käyttää monenlaisessa työssä kompensoimaan avotoimistojen ongelmakohtia.

– Monilla yrityksillä monitilatoimisto konseptina näyttää ohittavan avokonttorin. Vuokralaiset näkevät myös kiinnostavana yhdistelmänä yli satavuotiaan uusrenessanssin ja jugendin yhdistämisen moderniin sisustukseen ja kalusteisiin, joita myös Helsinki Design Week linjakkaasti esitteli, Loitto sanoo.

Monitilatoimistoissa on erilaisia ja eri kokoisia tiloja muuttuvia tarpeita varten. Idea on, että työntekijä voi valita vapaan työpisteen tehtäviensä tai käynnissä olevan projektin mukaan. Nykyinen työelämä vaatii erityisesti pienempiä tiloja epämuodollisiin kokoontumisiin. Keskittymistä vaativaan työhön olisi hyvä olla tarjolla myös erillisiä, rauhallisia tiloja. Isompien ryhmien vuorovaikutusta vaativaan työhön tarvitaan taas suurempia kokoontumistiloja.

Erottaja2 toimisto mallinnuskuva

Mallinnuskuva: Zoan

Yhdistelmä historiaa ja modernia työelämää

Myös Tullihallituksen ja Metsähallituksen talona tunnetun Erottaja2:n historia on vaiherikas ja mielenkiintoinen. Talo on toiminut muun muassa henkivakuutusyhtiö Kalevan pääkonttorina ja siinä on Helsingin kaupunginmuseon tietojen mukaan asunut oopperatähti Aino Ackté. Talo oli yli sadan vuoden ajan valtion omistuksessa, kunnes BlackRock osti sen viime vuonna. Talossa on ollut vuosien saatossa useiden eri valtion virastojen toimistoja.

Erottaja2:n uusrenessanssi- ja jugendrakennus pystyvät vastaamaan nykypäivän tilankäyttäjien vaatimuksiin tilatehokkuutensa, toiminnallisuutensa ja palveluidensa osalta uudisrakennuksen veroisesti. Kun remontti on valmis, kiinteistössä yhdistyvät kiehtovalla tavalla historia sekä moderni työelämä.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Daniel Tuori

markkinoinnin ja viestinnän johtaja

Trevian Asset Management

050 310 0731

daniel.tuori@trevian.fi