15.03.2017 

/ Jaa

Elo, AP1 ja Trevian perustavat suomalaisiin kiinteistöihin sijoittavan yhteisyrityksen

Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo, Ruotsin valtion eläkerahasto Första AP-fonden (AP1) ja Trevian Asset Management Oy ovat sopineet yhteisen suomalaisiin kiinteistöihin sijoittavan yhtiön perustamisesta. Yhtiön tavoitteena on sijoittaa pääasiassa Helsingin ulkopuolelle muihin Suomen suurimpiin kaupunkeihin ja kasvukeskuksiin. Yhtiö tulee keskittymään erityisesti kaupunkien ydinkeskustoissa sijaitseviin liike- ja toimistokiinteistöihin.

Perustamisvaiheessa yhtiön omistuksessa tulee olemaan noin 160 miljoonan euron arvoinen kiinteistöportfolio, jota tullaan kasvattamaan aktiivisesti merkittävään kokoon.

”Olemme hyvin tyytyväisiä voidessamme aloittaa yhteistyön AP1:n ja Trevianin kanssa. Tavoitteenamme on luoda yhtiö, joka tarjoaa yrityksille toimitiloja kasvavien kaupunkien parhailta paikoilta. Tulevaisuuden investointimme tukevat myös kaupunkikeskustojen pitämistä houkuttelevina ja viihtyisinä, mikä on tärkeää myös yhteiskunnallisesti”, sanoo Elon kiinteistösijoitusjohtaja Antti Muilu.

Yhtiöllä on merkittävät resurssit lisäsijoituksia varten ja se tulee etsimään aktiivisesti sijoitusstrategiansa mukaisia uusia sijoituskohteita. Nykyiset sijoitussitoumukset mahdollistavat portfolion kasvattamisen yli 400 miljoonan euron kokoiseksi.

“Suurimpien kaupunkien positiivisen väestökehityksen ansiosta Suomi on meille kiinnostava markkina kiinteistösijoituksiin”, sanoo AP1:n Investment Manager Johan Temse. “AP1 on myös tyytyväinen voidessaan aloittaa yhteistyön Elon kaltaisen pitkäaikaisen sijoittajan sekä ammattimaisen kiinteistövarallisuuden hoitajan Trevianin kanssa.”

Trevian vastaa yhteisyrityksen operatiivisen toiminnan johtamisesta ja sijoituskohteiden etsimisestä.

”Trevianille on kunnia saada olla mukana rakentamassa kiinteistösijoitusyhtiötä yhdessä Elon ja AP1:n kaltaisten vakavaraisten sijoittajien kanssa, jotka ymmärtävät kasvavien maakuntakaupunkien vahvan kasvupotentiaalin. Olemme myös hyvin tyytyväisiä saadessamme yhden Ruotsin ja Pohjoismaiden suurimmista eläkevakuuttajista mukaan kumppaniksemme sijoittamaan Suomen kiinteistömarkkinoille” sanoo Trevian Asset Management Oy:n toimitusjohtaja Reima Södervall.

Yhtiön perustaminen edellyttää kilpailuviranomaisen hyväksyntää.

Lisätietoja:

Antti Muilu, p. +358 40 749 8283, email: antti.muilu@elo.fi

Maria Söderman, p. +358 50 549 7490, email: maria.soderman@trevian.fi

Johan Temse, p. +46 709 68 12 79, email: johan.temse@ap1.se

___________________________________________________________
Trevian Asset Management Oy on 2012 perustettu, suomalainen, avainhenkilöidensä omistama toimitiloihin keskittyvä kiinteistösijoitus- ja kiinteistövarainhoitoyhtiö, joka tuottaa asiakkaidensa tarpeiden mukaisesti optimoituja ja aktiivisesti hoidettuja kiinteistövarainhoitopalveluja ja -rahastoja. Yrityksen palvelut on suunnattu erityisesti institutionaalisille kiinteistösijoittajille, pankeille sekä muille ammattimaisille sijoittajille. Trevianilla on hallinnoitavanaan yli 600 M€ kiinteistövarallisuus.