31.08.2022 

/ Jaa

Trevian sijoittaa Partners Groupin kanssa mittavaan logistiikkakiinteistökauppaan – Trevian jatkaa portfolion varainhoitajana ja kasvattajana

Trevian toimi ostajan neuvonantajana pääomasijoittajayhtiö Partners Groupin ostaessa SaKa Hallikiinteistöt kommandiittiyhtiön. Kaupan kohteena ollut portfolio sisältää 140 000 m2 kiinteistöjä Suomen kysytyimmillä logistiikka- ja pienteollisuusalueilla. Trevian jatkaa kaupan jälkeen portfolion varainhoitajana sekä portfolion kasvattamista yhdessä Partners Groupin kanssa. Logistiikka on noussut yhdeksi kiinteistösijoitusalan kysytyimmistä sektoreista.

SaKa-portfolion kauppa, joka sisältää yhteensä 20 kohdetta, on kooltaan yksi Trevianin historian suurimmista. Pääsijoittajana projektissa toimii asiakkaidensa puolesta toimiva kansainvälinen Partners Group. Trevian on mukana hankkeessa myös oman pääoman sijoituksella ja tulee toimimaan portfolion kiinteistövarainhoitajana. Myyjinä kaupassa olivat Mandatum ja Keskinäinen Vakuutusyhtiö Kaleva.

Logistiikka- ja pienteollisuuskiinteistöjen sektori on noussut viime aikoina alan kiinnostavimmaksi – verkkokaupan nousu, logistiikan tarpeen kasvu ja toimistotilojen uudelleenmuotoilun tarve ovat siirtäneet kysyntää. Käyttöaste on nousussa, ja hyvää pienteollisuustilaa on hyvin vähän tarjolla; vapaiden tilojen osuus markkinoilla on vain noin 4%. Osuus on ollut pitkään laskusuuntainen, mikä osaltaan kertoo sektorin vahvuudesta.

– Olemme ylpeitä siitä, että pystyimme edistämään transaktion toteutumista. Jatkossa tavoitteenamme on kasvattaa portfoliota entisestään ja ostaa siihen lisää samankaltaisia kohteita. Yleisen markkinatilanteen haasteiden keskellä tämä kauppa rakentaa uutta ja tärkeää kumppanuutta Partners Groupin kanssa, mikä vahvistaa asemaamme Suomen johtavana toimitilakiinteistöjen varainhoitajana, sanoo Investment Director Risto Vuorenrinne Trevianilta.

Partners Group tulee kehittämään Trevianin kanssa portfoliota tavoitteenaan sen kasvattaminen Suomen johtavaksi alustaksi. Kiinteistöjen arvonluontisuunnitelman tärkeimmät osa-alueet sisältävät mm.  asiakkaiden laajennustarpeiden huomioinnin sekä tilojen päivittämisen vahvalla ESG-fokuksella.

– Olemme aktiivisesti kohdentaneet sijoituksiamme logistiikka-alaan kaikkialla Euroopassa ja investoineet tarkkaan valikoituihin mahdollisuuksiin strategisissa kasvukohteissa. Työnteon, asumisen ja kuluttamisen tavat ovat yleisesti muuttumassa, ja kysyntä logistiikalle kasvaa jatkuvasti myös Suomen kaltaisessa logistiikkaan tukeutuvassa vientimarkkinassa, sanoo Johan Johansson, Private Real Estate Europe, Partners Groupista.


Trevian Asset Management on suomalainen, avainhenkilöidensä omistama toimitiloihin ja asuntoihin keskittyvä kiinteistösijoitus- ja kiinteistövarainhoitoyhtiö, joka tuottaa asiakkaidensa tarpeiden mukaisesti optimoituja ja aktiivisesti hoidettuja kiinteistövarainhoitopalveluja ja -rahastoja. Yrityksen palvelut on suunnattu erityisesti institutionaalisille kiinteistösijoittajille, pankeille sekä muille ammattimaisille sijoittajille. Trevianilla on hallinnoitavanaan yhteensä lähes miljardin euron kiinteistövarallisuus. www.trevian.fi

About Partners Group

Partners Group is a leading global private markets firm. Since 1996, the firm has invested USD 185 billion in private equity, private real estate, private debt, and private infrastructure on behalf of its clients globally. Partners Group seeks to generate strong returns through capitalizing on thematic growth trends and transforming attractive businesses and assets into market leaders. The firm is a committed, responsible investor and aims to create sustainable returns with lasting, positive impact for all its stakeholders. With USD 131 billion in assets under management as of 30 June 2022, Partners Group provides an innovative range of bespoke client solutions to institutional investors, sovereign wealth funds, family offices and private individuals globally. The firm employs more than 1,600 diverse professionals across 20 offices worldwide and has regional headquarters in Baar-Zug, Switzerland; Denver, USA; and Singapore. It has been listed on the SIX Swiss Exchange since 2006 (symbol: PGHN). For more information, please visit www.partnersgroup.com or follow us on LinkedIn or Twitter.


Lisätietoja:

Risto Vuorenrinne

Risto Vuorenrinne

+358 50 313 9350

risto.vuorenrinne@trevian.fi

Risto Vuorenrinne

Risto Vuorenrinne

+358 50 313 9350

risto.vuorenrinne@trevian.fi