27.03.2018 

/ Jaa

Trevian on myynyt Forte-salkusta 12 liikekiinteistöä Elite Kiinteistökehitysrahasto I Ky:lle

Trevian Asset Management Oy on myynyt Forte-salkusta 12 liikekiinteistöä Elite Kiinteistökehitysrahasto I Ky:lle. Myytyjen kohteiden yhteispinta-ala on yli 23 000 m2.

Nyt toteutettu myynti on Forte-salkun omistusstrategian mukainen ja selkeyttää merkittävästi sen rakennetta haluttuun suuntaan tehden salkusta myös maantieteellisesti entistä kompaktimman. Ostaja taas saa maantieteellisesti ja vuokralaisiltaan erinomaisesti hajautetun salkun.

”Myynti on hyvä esimerkki aktiivisesta varainhoidosta, johon kuuluu kohteiden ostaminen, niiden kehittäminen, salkun optimointi ja myyminen yhdessä sijoittajien kanssa sovitun strategian mukaisesti. Jatkamme salkun optimointia aktiivisesti vuoden 2018 aikana. Olemme myös tyytyväisiä, että tälle kokonaisuudelle, jossa on vahvoja suomalaisia vuokralaisia, löytyi uusi omistaja, joka ymmärtää niin vuokralaisten kehitystarpeet kuin markkinatilanteen edellytykset”, Business Director Jussi Raitaniemi Trevianista sanoo.

”Kaupan myötä Elite Kiinteistökehitysrahasto I Ky on täyteen investoitu. Rahaston nykyiset kiinteistöt ovat tuottaneet erittäin hyvin, ja nyt hankittuja sijoituskohteita kehitetään voimakkaasti edelleen”, kiinteistövarainhoidosta vastaava johtaja Jaakko Ristola Elite Varainhoidosta sanoo.

Trevianin aloittaessa Forte-salkun varainhoidon joulukuussa 2014 salkussa oli 123 kohdetta, pääasiassa päivittäistavarakaupan käytössä olevia kiinteistöjä. Tämän sekä aiempien myyntien jälkeen Forte-salkussa on 92 kohdetta.

Lisätietoja:

Trevian Asset Management Oy
Jussi Raitaniemi, Business Director, Partner
050 343 8275
jussi.raitaniemi@trevian.fi

Elite Varainhoito Oyj
Jaakko Ristola, Johtaja, Kiinteistövarainhoito
040 820 1422
jaakko.ristola@elitevarainhoito.fi

_____________________________________________________________

Trevian Asset Management Oy on 2012 perustettu, suomalainen, avainhenkilöidensä omistama toimitiloihin keskittyvä kiinteistösijoitus- ja kiinteistövarainhoitoyhtiö, joka tuottaa asiakkaidensa tarpeiden mukaisesti optimoituja ja aktiivisesti hoidettuja kiinteistövarainhoitopalveluja ja -rahastoja. Trevianilla on hallinnoitavanaan noin 1 miljardin euron kiinteistövarallisuus. www.trevian.fi.

Elite Kiinteistökehitysrahasto I Ky sijoittaa vuokrakassavirtaa ja merkittävää kehityspotentiaalia tarjoaviin kiinteistöihin kotimaisissa kasvukeskuksissa. Rahasto on ns. suljettu rahasto, johon ei enää oteta uusia sijoituksia. Elite suunnittelee lanseeraavansa kevään 2018 aikana jatkorahaston, Elite Kiinteistökehitysrahasto II Ky:n, joka jatkaa samantyyppistä sijoitustoimintaa.

Elite Varainhoito Oyj on kannattava ja kasvava sijoituspalveluyhtiö, joka tarjoaa monipuolisia ja korkeatasoisia varainhoitopalveluita sekä kuluttaja-asiakkaille että ammattisijoittajille. Elite Varainhoito Oyj on listattu NASDAQ Helsinki Oy:n (Helsingin pörssi) ylläpitämälle First North Finland -markkinapaikalle. Elite Varainhoito Oyj on Elite-konsernin emoyhtiö. Konsernin asiakaskunta koostuu yksityishenkilöistä ja yhteisöistä, joita se palvelee valtakunnallisesti 17 toimipisteessä. Eliten palveluksessa on yli 100 sijoitusalan ammattilaista, minkä lisäksi konsernin palveluita tarjoaa yli 25 sidonnaisasiamiestä. Konserni hoitaa asiakkaidensa puolesta noin 3 miljardin euron varallisuutta. Tutustu Eliten palveluihin osoitteessa: www.elitevarainhoito.fi.