03.09.2018 

/ Jaa

Trevian neuvonantajana Tristan Capital Partnersin rahaston €34M sijoituksessa suomalaisiin kiinteistöihin

Tristan Capital Partnersin rahasto on hankkinut kaksi toimistorakennusta Aviapoliksen alueelta Helsinki-Vantaan lentokentän vieressä. Kiinteistöt ovat rahaston ensimmäiset sijoitukset suomalaisiin kiinteistöihin. Kaupan hinta on n. 34 miljoonaa euroa. Trevian Asset Management on toiminut kaupan neuvonantajana ja ottaa kiinteistöt hallinnoitavakseen.

Aviapolis on Vantaan kaupunkiin kuuluva vakiintunut bisnesalue, joka ympäröi lentokenttää sijoittuen näin logistiikan kannalta yhdelle Suomen tärkeimmistä alueista.

Aviapoliksen kiinteistöt Plaza Pilke ja Plaza Hehku tarjoavat toimistotilaa yhteensä n.10 460 m2. Kiinteistöt on rakennettu 2011 ja ne edustavat alueen korkeatasoisinta toimistotarjontaa. Kiinteistöille on myös myönnetty Breeam-sertifikaatti, joka on yksi vakiintuneimmista ympäristöluokituksen työkaluista. Kiinteistöjen toimistotiloista on vuokrattu n. 95 %.

”Aviapoliksesta on tullut entistäkin tärkeämpi ja houkutteleva toimipaikka Suomessa. Alueen asuin-, hotelli-, vähittäiskauppa-, toimisto- ja logistiikkakehitys ovat johtaneet myös toimistokysynnän kasvuun. Molemmat kiinteistöt ovat lähes täyteen vuokrattuja, ja niiden vuokralaiset edustavat sellaisia sekä suomalaisia että kansainvälisiä yrityksiä, joille liikenneyhteyksien läheisyys on erittäin tärkeä. Olemme innoissamme voidessamme aloittaa yhteistyön Tristanin kanssa, joka on erittäin arvostettu kumppani”, sanoo Risto Vuorenrinne Trevianista.

Tristan Capital Partnersin johtaja Anne-Jan Jagerin mukaan Suomen taloudessa on käynnissä vuodesta 2016 käynnistynyt elpymisjakso. ”Vahva talouskasvu on tukenut kansainvälisiä investointeja sekä tuonut kotimaista ja ulkomaista muuttoliikettä etenkin Helsingin seudulle. Uskomme, että nämä positiiviset makrotaloudelliset muutokset lisäävät edelleen nykyaikaisiin ja korkealaatuisiin toimistotiloihin kohdistuvaa kysyntää ja vuokrausta”, Jager toteaa.

Lisätietoja:
Risto Vuorenrinne, Investment Director, Trevian Asset Management Oy
050 313 9350, risto vuorenrinne@trevian.fi

Tristan Capital Partners is an employee-controlled investment management boutique specialising in real estate investment strategies across the UK and Continental Europe. Tristan’s pan-European real estate funds include core-plus and value-added/opportunistic strategies with total assets under management of over €10 billion. Tristan is the portfolio manager for core plus funds Curzon Capital Partners III, Curzon Capital Partners IV, Curzon Capital Partners 5 LL and for the private equity funds European Property Investors, LP, European Property Investors Special Opportunities, LP, European Property Investors Special Opportunities 3, LP and European Property Investors Special Opportunities 4 LP. Tristan’s headquarters are in London and it has offices in Luxembourg, Milan, Paris, Stockholm, Frankfurt, Madrid and Warsaw. Please visit www.tristancap.com.

Trevian Asset Management on suomalainen, avainhenkilöidensä omistama toimitiloihin keskittyvä kiinteistösijoitus- ja kiinteistövarainhoitoyhtiö, joka tuottaa asiakkaidensa tarpeiden mukaisesti optimoituja ja aktiivisesti hoidettuja kiinteistövarainhoitopalveluja ja -rahastoja. Yrityksen palvelut on suunnattu erityisesti institutionaalisille kiinteistösijoittajille, pankeille sekä muille ammattimaisille sijoittajille. Trevianilla on hallinnoitavanaan yhteensä lähes miljardin euron kiinteistövarallisuus.