05.12.2014 

/ Jaa

Trevian ja H.I.G. Capital ostivat kiinteistöportfolion Suomesta 107 miljoonalla eurolla

Kaupan myötä Trevian tuo Suomen kiinteistösijoitusmarkkinoille uuden merkittävän toimijan.

Kotimainen kiinteistösijoitus- ja kiinteistövarainhoitopalveluja tuottava yhtiö Trevian Asset Management Oy ja Iso-Britannian ja Saksan kiinteistömarkkinoilla toimiva Cording Real Estate Group ilmoittavat hankkineensa yhdessä yhdysvaltalaisen H.I.G. Capitalin kanssa kiinteistöportfolion AXA Real Estate Investment Managementin hallinnoimalta rahastolta. Noin 107 miljoonan euron arvoisen kaupan kohteena on portfolio, joka käsittää yhteensä 123 liikekiinteistökohdetta, joissa vuokralaisina toimivat pääasiassa Suomen johtavat päivittäistavarakaupat. Kauppa vahvistaa Trevianin asemaa Suomen johtavana liikekiinteistöjen varainhoitajana.

Nyt julkistetun yhteistyön myötä Trevian tuo Suomen kiinteistösijoitusmarkkinoille uuden merkittävän kansainvälisen toimijan. “H.I.G. Capital lukeutuu johtaviin sijoitusyhtiöihin sekä Yhdysvalloissa että Euroopassa. Olemme iloisia yhteistyökumppanuudestamme, ja pidämme sitä huomattavana luottamuksen osoituksena Trevianin toimintamallia, vankkaa paikallisasiantuntemusta sekä vahvaa verkostoa kohtaan”, kertoo Trevian Asset Management Oy:n toimitusjohtaja Reima Södervall. “Tämän mittakaavan yhteistyö on samalla myös vahva osoitus Trevianin kyvystä toteuttaa merkittäviä kiinteistökauppoja,” hän jatkaa.

Aktiivisen kiinteistövarainhoidon lisäksi Trevianin palveluihin lukeutuvat mm. uusien rahastojen suunnittelu, oman pääoman kerääminen, vieraan pääoman rahoituksen järjestäminen sekä exit-ratkaisujen suunnittelu ja toteutus. Yhtiö huomioitiin hiljattain myös kansainvälisen Euromoney-lehden Real Estate Awards 2014 -kyselyssä, kun kiinteistö- ja rahoitusalan johtavat toimijat ympäri maailmaa arvioivat Trevianin edustavan alan ehdotonta kärkeä kiinteistöalan Investment Managers -kategoriassa.

Lisätietoja

Reima Södervall, Toimitusjohtaja
Trevian Asset Management Oy
Puhelin: 050 362 7400, Sähköposti: reima.sodervall@trevian.fi

Stefan Söderholm, Partner
Trevian Asset Management Oy
Puhelin: 041 535 5144, Sähköposti: stefan.soderholm@trevian.fi

_____________________________________________________________

Trevian Asset Management Oy on suomalainen toimitiloihin keskittyvä kiinteistösijoitus- ja kiinteistövarainhoitoyhtiö, joka tuottaa asiakkaidensa tarpeiden mukaisesti optimoituja ja aktiivisesti hoidettuja kiinteistövarainhoitopalveluja ja -rahastoja. Yrityksen palvelut on suunnattu erityisesti institutionaalisille kiinteistösijoittajille, pankeille sekä muille ammattimaisille sijoittajille. Yhtiöllä on hallinnoitavanaan yhteensä yli 700 milj. euron kiinteistövarallisuus. Lisätietoja osoitteessa www.trevian.fi.

H.I.G. Capital onjohtava globaali sijoitusyhtiö, jolla on hallinnoitavanaan yli 13 miljardin euron omaisuus. Miamissa päämajaansa pitävällä yhtiöllä on useita toimipisteitä Yhdysvalloissa sekä kumppanitoimistoja Euroopassa ja Etelä-Amerikassa. H.I.G on erikoistunut mm. kasvuyritysten sekä menestyvien tuotanto- ja palveluyritysten pääomittamiseen ja toimivan johdon yritysostoihin. Vuonna 1993 perustettu H.I.G. on toimintansa aikana investoinut yli 200 yritykseen ympäri maailmaa.Yhtiön tämänhetkinen portfolio sisältää yli 80 yritystä, joiden yhteenlaskettu liikevaihto on yli 22 miljardia euroa. Lisätietoja osoitteessa www.higcapital.com.

Cording Real Estate Group on kansainvälinen kiinteistösijoitus- ja kiinteistövarainhoitoyhtiö, jonka kokonaisvaltainen tarjonta kattaa mm. salkunhoidon, varainhoidon ja kiinteistösijoittamisen palvelut. Cordingilla on hallinnoitavaan n. 1,7 miljardin euron omaisuus. Lisätietoja osoitteessa www.cordinggroup.com.