16.05.2022 

/ Jaa

Toimistomarkkinat ovat piristyneet ja yritykset tekevät toimitilapäätöksiä – kiinteistövarainhoitajan mukaan nyt on hyvä hetki vaihtaa toimistoa

Toimistotilojen markkinat ovat selvästi piristymässä pandemian helpottaessa ja rajoitusten päättyessä. Kiinteistövarainhoitaja Trevian Asset Management seuraa tiiviisti etenkin Helsingin keskustan vuokratasoa, jossa on nähtävissä hienoista nousua. Työntekijät palaavat etätöistä toimistolle, jos toimisto on laadukas ja sijainti erinomainen. Yrityksille on selkiintynyt, minkälaisissa tiloissa tulevaisuudessa töitä tehdään. Myös Trevian päätti hyödyntää ajoissa hyvän markkinatilanteen ja muuttaa toimitilansa toimistokiinteistö Erottaja2:een. Samaan aikaan kiinteistöön muuttaa merkittävä terveysalan konserni Cor Group.

Toimistomarkkinat ovat selvinneet lukujen valossa pandemiasta varsin hyvin, ja etenkin laadukkaat toimistot monipuolisine palveluineen vetävät nyt vuokralaisia. Kiinteistöalan järjestö Rakli julkisti huhtikuussa alkuvuoden toimistomarkkinoista positiivisia lukuja, joiden mukaan toimistojen vajaakäyttö on laskenut. Myös KTI Kiinteistötiedon vuokraindeksi ennusti viime viikolla Helsingin prime-toimistojen vuokrien nousun jatkuvan.

Kiinteistövarainhoitaja Trevian Asset Managementin arjessa toimitilojen vuokrauksen vilkastuminen näkyy selvästi lisääntyneenä kiinnostuksena ja uusina vuokrasopimuksina.

­– Yritykset ovat valmiita tekemään toimitiloihinsa liittyviä päätöksiä ja nyt alkaa olla selvää, millaiset tilat tukevat uutta työn tekemisen tapaa. Nyt on hyvä hetki toimiston vaihtamiselle. Henkilöstö ei enää haluaisi palata huonoihin toimitiloihin. Halutaan laatua, hyvää sijaintia, arkea tukevia palveluita sekä joustoa etä- ja lähityön välillä, sanoo liiketoimintajohtaja Elisa Loitto Trevianilta.

Trevian käyttää tilaisuuden ja muuttaa Helsingin Erottajalle

Myös Trevian hyödyntää hyvän markkinatilanteen ja muuttaa toimitilansa Helsingin Erottajankadulle toimistokiinteistö Erottaja2:een, joka on täyttymässä kovaa vauhtia. Trevian on itse kehittänyt tätä yhdysvaltalaisen sijoitusyhtiön BlackRockin omistamaa kiinteistöä vuodesta 2018. Suomen valtion aiemmin omistamaan kiinteistöön on tehty laaja perusparannus, jonka myötä toimitilat on uusittu modernien yritysten tarpeita varten. Toiveet muutosta taloon nousivat suoraan Trevianin henkilöstöstä.

– Trevianin muutto on osoitus siitä, että uskomme kiinteistön vahvaan tulevaisuuteen. Olemme luoneet toimistotalon, jossa yhdistyvät kauneus, moderni teknologia sekä huippusijainti Helsingin ja sen palvelujen ytimessä. Olemme tyytyväisiä, että olemme löytäneet itsellemme toimitilat, jotka tukevat täydellisesti meidän tapaamme tehdä työtä, Loitto sanoo.

Cor Group tuo taloon hyvinvointiosaamista

Erottaja2:n uusrenessanssiosaan muuttaa myös merkittävä suomalainen terveysalan konserni Cor Group. Konserniin kuuluvat muun muassa terveydenhuollon yritys Coronaria, optikkoketju Silmäasema, kuntosaliketju Liikku sekä lukuisia hyvinvointiin ja terveyteen keskittyneitä yrityksiä. Cor Group on suomen neljänneksi suurin sote-palveluiden tuottaja ja se työllistää yli 3 500 henkilöä. Trevian ja Cor Group vuokraavat Erottaja2:n uusrenessanssipuolelta yhdessä kokonaisen kerroksen.

– Erottaja2 sopii erinomaisesti Cor Groupin toimistotiloiksi, sillä siellä on hyvä vastaanottaa vieraita, koska tarjolla on eri kokoisia neuvotteluhuoneita. Uusittu keittiö sekä taukotila tukevat myös omien työntekijöidemme hyvinvointia, sanoo Cor Groupin toimitusjohtaja Teppo Lindén.

Kiinteistössä toimii myös muun muassa kansainvälisestä designistaan tunnettu Skanno, jonka näyttävä showroom houkuttelee kävijöitä Erottajankadun puolen toiseen kerrokseen. Lisäksi talossa on muun muassa useiden designalan, liikkeenjohdon sekä rahoitusalan yritysten toimitiloja. Kiinteistöön on tulossa myös useita ravintoloita, ja sen sisäpihalle aukeaa tänä keväänä Senaatintorin jättiterassista tuttujen tekijöiden uusi terassibaari Babylon Garden & Club, jonka odotetaan houkuttelevan asiakkaita kesäisen Helsingin sydämeen.

Virastotalosta näyttäviksi toimitiloiksi

Erottaja2 tunnetaan entisenä Tullihallituksen talona. Maailman suurimpiin varainhoitoyhtiöihin kuuluva BlackRock osti rakennuksen Suomen valtiolta vuonna 2018. Kiinteistö koostuu kolmesta rakennuksesta, joista näyttävimmät ovat Erottajankadun uusrenessanssityyliä edustava puoli sekä Uudenmaankadun ja Yrjönkadun puolen jugendtyylinen osa.

Trevian muuttaa Erottaja2:n uusrenessanssiosaan syksyllä. Tämä osa kiinteistöä on tunnettu komeasta sisääntuloaulasta, kasettikatoista, kattomaalauksista ja historiallisista puuovista. Ennen muuttoa toimistotiloihin tehdään joitain muutoksia, jotta ne palvelevat juuri Trevianin tarpeita.


Trevian Asset Management on suomalainen, avainhenkilöidensä omistama toimitiloihin ja asuntoihin keskittyvä kiinteistösijoitus- ja kiinteistövarainhoitoyhtiö, joka tuottaa asiakkaidensa tarpeiden mukaisesti optimoituja ja aktiivisesti hoidettuja kiinteistövarainhoitopalveluja ja -rahastoja. Yrityksen palvelut on suunnattu erityisesti institutionaalisille kiinteistösijoittajille, pankeille sekä muille ammattimaisille sijoittajille. Trevianilla on hallinnoitavanaan yhteensä lähes miljardin euron kiinteistövarallisuus. www.trevian.fi

COR Group on suomalainen yhtiöperhe, joka luo kestävää kasvua terveys- ja hyvinvointialalle. Työllistämme tällä hetkellä 3550 ammattilaista. Liikevaihtomme vuonna 2021 oli 364 miljoonaa euroa ja olemme Suomen 4. suurin terveysalan toimija. Cor Groupiin kuuluvat muun muassa Coronaria, Silmäasema, Kuntokeskus Liikku, TerveMedia, Professio, Mectalent, Conseptas ja Labquality. Katso lisää: cor.fi


Lisätietoja:

Daniel Tuori

Daniel Tuori

+358 50 310 0731

daniel.tuori@trevian.fi

Helena Kangas

Helena Kangas

+358 40 071 7698

helena.kangas@trevian.fi

Daniel Tuori

Daniel Tuori

+358 50 310 0731

daniel.tuori@trevian.fi

Helena Kangas

Helena Kangas

+358 40 071 7698

helena.kangas@trevian.fi