09.10.2018 

/ Jaa

Spektri Business Park yhtenäistyy Trevianin johtama kiinteistökaupan myötä

Spektri Kiinteistöt Ky on ostanut Spektri business parkiin kuuluvan kiinteistöyhtiö Kvartin. Spektri on Suomen ensimmäinen business park, jonka nykyisiin omistajiin kuuluvat Ilmarinen, Varma, Helsingin seurakuntayhtymä ja Yleisradion eläkesäätiö. Kaupan myötä Spektrin toiminta yhtenäistetään saman yhtiörakenteen alle tehostamaan yrityspuiston toimintaa ja kykyä palvella niin vuokralaisia kuin sijoittajia entistä paremmin. Kaupan myyjäosapuoli on Keva. Spektrin hallinnointiyhtiönä toimiva Trevian Asset Management Oy toimi myös kiinteistökaupan neuvonantajana.

Spektri Business Park on rakentamisestaan lähtien ollut kotimaisten instituutioiden omistama ja yksi Suomen suurimmista yrityspuistoista. Otaniemen teknologiakeskittymän läheisyydessä Espoon Tapiolassa sijaitseva Spektri on Suomen ensimmäinen business park, joka aiemmin on muodostunut viidestä erillisestä keskinäisestä kiinteistöosakeyhtiöstä. Spektriä on uudistettu vahvasti vastaamaan nykypäivän toimitilatarpeisiin. Tänä päivänä Spektristä löytyy ykköskattaus monipuolisia palveluja, joista viimeisimpänä avattiin Spektri Auditorio & Lounge. Spektri on myös suosittu kokouskeskus.

Trevian Asset Management Oy vastaa Spektri Kiinteistöt Ky:n hallinnoimisesta, kehittämisestä ja vuokrauksesta, ja toimi ostajien valtuuttamana myös kiinteistökaupan järjestelijänä. Spektrin kokonaispinta-ala on lähes 50 000 m2, ja vuokrattavaa pinta-alaa on n. 35 000m2. Vuokralaisia on yli 100, ja koko Spektrin vuokrausaste on noin 85 %. ”Näemme todella positiivisena mahdollisuutena sen, että toteutuneen kaupan myötä kaikilla Spektrin kiinteistöillä on sama omistaja, Spektri Kiinteistöt Ky. Tämän yhtiörakenteen kautta Spektriä on entistä helpompaa kehittää edelleen kokonaisuutena. Pystymme nyt tarjoamaan vuokralaisille muuntojoustavia toimitiloja tasapuolisesti kaikista viidestä toimistotalosta”, kertoo Reima Södervall, Trevian Asset Management Oy:n toimitusjohtaja.

Keva on kiinteistösijoituksissaan ollut viime vuosina harvemmin myyjän asemassa”, kertoo Kevan kiinteistöjohtaja Petri Suutarinen. ”Spektrin Kvartin osalta olemme olleet omistajina vuodesta 1996. Viime syksynä kohteen myynti tuli harkintaan, kun business parkin kehittämisessä alkoi seuraava vaihe omistusjärjestelyjen myötä. Markkinatilanteen ollessa vielä otollinen nyt, päätimme tutkia mahdollisuutta irtautua sijoituksesta”, Suutarinen sanoo.

Juridisena neuvonantajana järjestelyssä on toiminut Borenius Asianajotoimisto Oy.

 

Lisätietoa:

Reima Södervall, CEO, Trevian Asset Management Oy
Puh. 050 362 7400
reima.sodervall@trevian.fi

Petri Suutarinen, Kiinteistöjohtaja, Keva
Puh. 0400 330 322

Trevian Asset Management on suomalainen, avainhenkilöidensä omistama toimitiloihin keskittyvä kiinteistösijoitus- ja kiinteistövarainhoitoyhtiö, joka tuottaa asiakkaidensa tarpeiden mukaisesti optimoituja ja aktiivisesti hoidettuja kiinteistövarainhoitopalveluja ja -rahastoja. Yrityksen palvelut on suunnattu erityisesti institutionaalisille kiinteistösijoittajille, pankeille sekä muille ammattimaisille sijoittajille. Trevianilla on hallinnoitavanaan yhteensä lähes miljardin euron kiinteistövarallisuus.