07.02.2019 

/ Jaa

Nordika jatkaa Säterinportin kampuksen vuokrausmenestystä allekirjoittamalla pitkäaikaisen vuokrasopimuksen Sitowisen kanssa

Sitowise keskittää kaikki pääkaupunkiseudun toimintonsa Säterinporttiin. Nyt allekirjoitettu pitkäaikainen vuokrasopimus kattaa 11 000 neliömetriä toimistotilaa bisneskampuksen alueella.

Nordika on Säterinportin hankinnan jälkeen työskennellyt aktiivisesti kehittääkseen kampukselle uudenlaisen työskentely-ympäristön. Kehitystyön inspiraation lähteinä ovat toimineet modernit amerikkalaiset bisneskampukset. Uudenlaisen tilakonseptin myötä työpaikka, hyvinvointi ja mukavuus luovat kiinteän yhdistelmän, jonka kautta pyritään siihen, että vuokralaiset voivat nauttia kaikesta kiinteistössä viettämästään ajasta. Viimeisten kahden vuoden aikana Säterinportti on kokenut täydellisen muutoksen, jonka toteutuksessa korostettiin työntekijöiden tyytyväisyyttä ja hyvinvointia työssä.

Kiinteistön ainutlaatuisen konseptin onnistumisesta kertoo Säterinportin kampuksen toimistotilojen poikkeuksellisen nopea vuokraaminen. Bisneskampuksen 35 000 neliömetrin toimistotilat ovat nyt lähes täysin vuokrattuja, vain kaksi vuotta projektin käynnistämisen jälkeen. Nordika on työskennellyt menestyksekkäästi paikallisen yhteistyökumppaninsa Trevianin kanssa konseptin ja siihen liittyvien ideoiden toteuttamiseksi.

Säterinportin kampuksen sijainti on erinomainen hyvien kehätie- ja joukkoliikenneyhteyksien ansiosta. Liikenneyhteydet paranevat edelleen uuden pikaraitiotien auetessa vuonna 2020 aivan Säterinportin kampuksen viereen.

Yrityskampuksen tiloihin on rakennettu ainutlaatuinen 1 700 neliömetrin Mukavuusalue, josta löytyy ryhmäliikuntatila ja kuntosali sekä olohuoneen kaltainen tapaamispaikka, jossa voi pelata konsolipelejä, biljardia tai pöytäfutista. Työtä voidaan tehdä myös vastikään avatussa korkealaatuisessa kahvilassa tai ravintolassa, joka käyttää vain paikallisesti tuotettua ruokaa, sekä useissa liikkuvan työn pisteissä.

Uudistetun Säterinportin yritykset ovat pääosin korkeatasoista konsultointi- ja asiantuntijatyötä tekeviä yrityksiä. Säterinportti saavutti BREEAM-sertifikaatin vuonna 2018 ja pyrkii olemaan yksi ensimmäisistä WELL-sertifioiduista kiinteistöistä Suomessa.

 

Jonas Grandér, CEO, Nordika:

“Olen erittäin tyytyväinen, että olemme pystyneet muuttamaan enemmän tai vähemmän vapaan toimistokiinteistön, joka ostohetkellä oli synkkä ja surullinen, paikaksi, jossa on vilkasta toimintaa, elämää ja dynaamista energiaa. Se, että voimme tuottaa ihmisille laadukkaampia tiloja kohtuullisen hintalapun kanssa, on työmme intohimon lähde. Nordikan Säterinporttiin kehittämät ja toteuttamat ideat, eivät ole rakettitiedettä. Silti edelleen vain kourallinen kiinteistöomistajia tuo aktiivisesti tämän ajattelutavan kehitystyöhönsä tuottaakseen ensiluokkaisia kiinteistöjä vuokralaisilleen.”

Säterinportissa aiemmin n. 300 työntekijän voimin toiminut Sitowisekeskittää vuoden 2019 aikana kaikki pääkaupunkiseudun toimintonsa Säterinporttiin. Yhtiön pääkonttori on ollut Säterinportissa vuodesta 2018. Sitowise on suurin suomalaisomisteinen rakennetun ympäristön suunnittelu- ja konsultointiyritys.

Sitowise syntyi, kun infra- ja talonrakentamisen asiantuntijat Sito Oy ja Wise Group Finland Oy yhdistyivät vuonna 2017. Tähän saakka yhtiön pääkonttori Säterinportissa on ollut eri paikassa kuin iso osa pääkaupunkiseudun työntekijöistä, mutta nyt tehdyn järjestelyn jälkeen Sitowise pääsee vihdoin yhdistämään pääkaupunkiseudun toiminnot samaan osoitteeseen.

 

Aki Puska, Varatoimitusjohtaja, Sitowise: 

”Säterinportin bisneskampuksen toimivat tilat ja hyvinvointikonsepti sopivat meille. Sitowise on kasvanut voimakkaasti ja tarvitsemme hyvien kulkuyhteyksien varrella olevaa yhteistä toimitilaa vahvistaaksemme sisäistä kanssakäymistämme ja tukeaksemme pääkaupunkiseudulla toimivan yli 800 työntekijän viihtyvyyttä.”

 

säterinportti.fi

Trevian Asset Management Oy on 2012 perustettu, suomalainen, avainhenkilöidensä omistama toimitiloihin keskittyvä kiinteistösijoitus- ja kiinteistövarainhoitoyhtiö, joka tuottaa asiakkaidensa tarpeiden mukaisesti optimoituja ja aktiivisesti hoidettuja kiinteistövarainhoitopalveluja ja -rahastoja. Trevianilla on hallinnoitavanaan noin 1 miljardin euron kiinteistövarallisuus. www.trevian.fi.

Nordika on pohjoismaisiin kiinteistöihin ja kiinteistöalan kehitykseen keskittyvä sijoitus- ja varainhoitoyhtiö. Nordika on perustettu vuonna 2011, ja se on johdon sekä useiden pohjoismaisten eläkerahastojen omistama.

Sitowise on 1400 hengen asiantuntijayritys, joka tarjoaa asiakkailleen kaikki rakennetun ympäristön suunnittelu-, asiantuntija- ja digitaaliset palvelut saman katon alta. Sitowise suurin suomalaisomisteinen rakennusalan suunnittelu- ja konsultointitoimisto, kaupunkiseutujen monialahankkeiden johtava osaaja sekä tiedolla johtamisen ja tietomallintamisen edelläkävijä.