01.07.2021 

/ Jaa

Mandatum Asset Management ostaa Trevianin rahastoliiketoiminnan

Mandatum Asset Management on allekirjoittanut sopimuksen kiinteistörahastoja hallinnoivan Trevian Rahastot AIFM Oy:n ostamisesta. Kaupan yhteydessä Trevian Rahastojen koko rahastoliiketoiminta, mukaan lukien yhtiön palveluksessa oleva henkilöstö, siirtyy omaisuudenhoitoyhtiö Mandatum Asset Managementille.

Trevian Rahastot AIFM on suomalainen yksityisomisteinen kiinteistörahastoja hallinnoiva yhtiö, joka hallinnoi tällä hetkellä kahta rahastoa: Trevian Suomi Kiinteistöt I ja Trevian Hiilinielukiinteistöt I Ky. Vuonna 2017 perustetulla Trevian Rahastot AIFM:llä on yli 300 miljoonaa euroa hallinnoitavaa varallisuutta.

Trevian Rahastot AIFM ja Mandatum Life aloittivat kaupallisen yhteistyön vuonna 2018, jolloin Trevianin erikoissijoitusrahasto Trevian Suomi Kiinteistöt I otettiin osaksi Mandatum Lifen asiakkaille tarjottavaa sijoituskohdevalikoimaa sekä yhtiön kiinteistösijoitusohjelmiin.

”Tunnemme Trevianin yhtiönä entuudestaan hyvin, sillä meillä on takana useamman vuoden yhteistyö. Trevianilla on erinomainen kiinteistöosaaminen, mikä teki yhtiöstä meille luonnollisen ostokohteen”, Mandatum Asset Managementin toimitusjohtaja Lauri Vaittinen kommentoi.

 

Mandatum, kuvaaja Robert Lindström

© Robert Lindström

 

”Olen hyvin tyytyväinen siihen, että vuosia jatkunut läheinen ja kasvava yhteistyömme Mandatumin kanssa johtaa nyt uuteen vaiheeseen, jossa Trevian Rahastot saa Mandatumista hyvän omistajan, mikä turvaa yhtiön kasvun jatkossakin. Trevianin kiinteistöosaaminen ja Mandatumin vahva asema pääomamarkkinoilla takaavat erinomaiset menestyksen eväät kiinteistösijoitusmarkkinoilla. Toivomme yhteistyön jatkuvan kaupan jälkeenkin muiden Trevian-yhtiöiden kanssa”, toteaa Trevian Rahastojen hallituksen puheenjohtaja ja perustajaosakas Reima Södervall.

”Liiketoiminnan siirtyminen Mandatum Asset Managementiin mahdollistaa kiinteistörahastoliiketoimintamme vahvan kasvun myös jatkossa, sekä tarjoaa tiimillemme näköalapaikan arvostetussa konsernissa. Odotamme yhteistyötä innolla”, toteaa Emilia Riikonen, Trevian Rahastot AIFM Oy:n toimitusjohtaja.

Trevian Rahastot AIFM siirtyy syksyn 2021 aikana Mandatum Asset Managementin omistukseen. Kaupan toteutuminen edellyttää Finanssivalvonnan hyväksyntää.

Lisätiedot:

Mandatum-konserni
Lauri Vaittinen, toimitusjohtaja, Mandatum Asset Management, lauri.vaittinen@mandatumlife.fi, 050 382 1674

Niina Riihelä, markkinointi- ja viestintäjohtaja, niina.riihela@mandatumlife.fi, 040 728 1548

Trevian Rahastot AIFM Oy
Reima Södervall, hallituksen puheenjohtaja, reima.sodervall@trevian.fi, 050 362 7400

Kari Kolu, perustajaosakas, kari.kolu@trevianrahastot.fi

Amos Janhunen, perustajaosakas, amos.janhunen@trevianrahastot.fi, 040 709 2836

Mandatum Asset Management yhdistää rahastoliiketoimintaa, täyden valtakirjan ja konsultatiivista varainhoitoa sekä omaisuudenhoitopalvelua Sampo-konsernille uutena omaisuudenhoitoyhtiönä. Sulautumisprosessi on edelleen kesken, ja Mandatum Asset Managementin odotetaan olevan täysin toimintavalmis vuoden 2021 toisella puoliskolla. Siihen mennessä Mandatum Asset Management hallinnoi noin 24 miljardia euroa ja työllistää 100 sijoitusammattilaista. Mandatum Asset Management kuuluu Sampo-konserniin ja on Mandatum Henkivakuutusosakeyhtiön sisaryhtiö.

Trevian Rahastot AIFM on perustettu vuonna 2017 ja sillä on AIFM-direktiivin mukainen toimilupa. Yhtiön taustalla on Suomen vahvin kiinteistösalkunhoito-osaaminen. Erikoissijoitusrahasto Trevian Suomi Kiinteistöt I on sen ensimmäinen rahasto, jonka strategiana on sijoittaa vahvaa kassavirtaa ja kehityspotentiaalia tarjoaviin kohteisiin, sekä pienentää niiden aiheuttamaa hiilijalanjälkeä.