21.06.2023 

/ Jaa

Kuntatalon kortteliin Kalliossa suunnitellaan perheasuntoja

Kortteli sijaitsee Kallion eteläosassa Kaupunginteatterin, Linnunlaulun puutalojen ja Diakonissalaitoksen naapurissa. Perheasuntoja suunnitellaan rakennettavaksi puistomaiseen miljööhön kauniilla näkymillä. Trevian Asset Management johtaa kaavahanketta.

Kiinteistön omistaja Suomen kuntasäätiö on esittänyt korttelin kehittämistä toimitilakäytön lisäksi asuinkäyttöön. Tontilla sijaitsee toimistokäytössä oleva Kuntatalo, joka on rakennettu 1980-luvun alkupuolella, ja jossa on runsaasti toimisto- ja kokoustilaa. Kaavamuutoksen myötä Kuntataloa remontoitaisiin ja sen tontille rakennettaisiin uudisrakennuksia. 

– Valmisteltava kaava mahdollistaisi perheasuntojen rakentamisen alueelle, jossa niitä muuten on niukasti. Hanke sopii erinomaisesti Helsingin kaupungin strategiaan. Kuntasäätiölle on luontevaa tehdä yhteistyötä kaupungin kanssa, Suomen kuntasäätiön toimitusjohtaja Minna Karhunen taustoittaa.

Kuntatalon tiloissa toimiva Suomen Kuntaliitto ry. jatkaa toimintaansa kuntien edunvalvojana ja neuvontapalvelujen tarjoajana mahdollisesta kaavamuutoksesta huolimatta normaalisti. 

Tulevaisuuden vehreä ja viihtyisä Kuntatalon kortteli tuo alueelle perheasuntoja ja modernia toimistotilaa.

Uudet asuintalot suunnitellaan sopimaan ympäröivään suojeltuun alueeseen. Tiiliverhoilu yhdistää uudet ja nykyiset rakennukset. Korttelin pihat avataan kaupunkilaisille vehreiksi pienpuistoiksi ja rakennukseen jää ravintolapalveluja asukkaiden, toimistoväen ja naapureiden käyttöön. 

Liiketiloja rakennetaan kivijalkaan, mikä laajentaa palvelutarjontaa alueella ja elävöittää katunäkymiä.

Rakennusten keskiosa säilytetään ja moderneille toimistoille soveltuva osa kunnostetaan täysin energiatehokkaaksi ja ajanmukaiseksi. Arkkitehtonisesti upea aula kunnostetaan nykyhetkeen.

Konsepti Kuntatalon uudesta aulasta

Toimistoista ja asuintaloista avautuu huimat näkymät yli Töölönlahden Eduskuntatalolle ja alimmista kerroksista kukoistavat raikkaat puistonäkymät. Sijaintinsa vuoksi kiinteistöön pystytään järjestämään myös hoivatyyppisiä palveluja. Kaikkien rakennusten sisäänkäynnit tulevat olemaan esteettömiä.

– Kallion alueen täydentäminen perheasunnoilla on tarpeellinen lisä keskustan kehittämisessä. Trevian on ollut mukana kehittämässä useita vaativia kiinteistöhankkeita pääkaupunkiseudulla viimeisten vuosien aikana, mutta Kuntatalo on poikkeuksellisen mielenkiintoinen talo arvokkaassa miljöössä, ja sen säilyttäminen ja kehittäminen innostaa erityisesti, toteaa Kim Särs Trevianilta.

Esittely- ja keskustelutilaisuus Kuntatalon asemakaavan valmistelusta 28.6.

Kuntatalo järjestää esittely- ja keskustelutilaisuuden, jossa kaavoittajat ja suunnittelijat esittelevät kaavoitussuunnitelmaa. Osallistujat voivat tutustua suojeltavaan osaan kohdekävelyllä paikan päällä ja esittää kysymyksiä hankkeeseen liittyen. Tapahtuma järjestetään 28.6.23 klo 17.30-19.

Hankkeeseen liittyvät kyselyt voi suunnata Trevian Asset Managementille joko sähköpostitse info@trevian.fi tai puhelimitse +358 10 581 3830.

Trevian Asset Management on suomalainen, avainhenkilöidensä omistama toimitiloihin ja asuntoihin keskittyvä kiinteistösijoitus- ja kiinteistövarainhoitoyhtiö, joka tuottaa asiakkaidensa tarpeiden mukaisesti optimoituja ja aktiivisesti hoidettuja kiinteistövarainhoitopalveluja ja -rahastoja. Yrityksen palvelut on suunnattu erityisesti institutionaalisille kiinteistösijoittajille, pankeille sekä muille ammattimaisille sijoittajille. Trevianilla on hallinnoitavanaan noin 1,2 miljardin euron kiinteistövarallisuus. www.trevian.fi

Kim Särs

Kim Särs

+358 40 501 9981

kim.sars@trevian.fi

Kim Särs

Kim Särs

+358 40 501 9981

kim.sars@trevian.fi