11.10.2018 

/ Jaa

Maailman suurin varainhoitoyhtiö BlackRock ostaa historiallisen ”Tullihallituksen talon” Helsingissä – kiinteistön kehittämistä hoitaa Trevian

Kiinteistövarainhoitoyhtiö Trevian Asset Management aloittaa yhteistyön merkittävän yhdysvaltalaisen kiinteistösijoittajan BlackRockin kanssa Suomen kiinteistökehitysmarkkinoilla. BlackRock Real Assets osti 5. 10 toteutetulla kaupalla Suomen valtion aiemmin omistaman, Helsingin Erottajalla sijaitsevan arvokiinteistön. Trevian toimi kaupassa neuvonantajana ja jatkaa kiinteistön kehittämistä ja varainhoitoa paikallisena kumppanina.

Erottajankatu 2:ssa sijaitsevalla niin kutsulla Tullihallituksen talolla on merkittävä kulttuurihistoriallinen arvo ja kiinnostava historia. Nyt kiinteistöön on suunnitteilla korkealaatuisia toimistotiloja.

Yhteistyö BlackRockin kanssa tukee Trevianin strategiaa tuoda kansainvälistä pääomaa suomalaisille kiinteistömarkkinoille ja toimia maailmanlaajuisten sijoittajien paikallisena kumppanina. Yhdysvaltalainen BlackRock on maailman suurin varainhoitoyhtiö, joka toimii 30 maassa. Pohjoismaissa BlackRockilla on toimipisteet Tukholmassa ja Kööpenhaminassa. Hankinta on BlackRockin ensiaskeleita Suomen kiinteistömarkkinoilla. Yhtiö toivoo kasvattavansa kaupan myötä entisestään asemaansa Pohjoismaissa.

Kahdesta rakennuksesta koostuvassa arvokiinteistössä on Helsingin kaupunginmuseon tietojen mukaan asunut muun muassa oopperalaulaja Aino Ackté. Valtion omistuksessa ja käytössä kiinteistö oli noin 100 vuotta ja siinä on ollut aikojen saatossa useiden eri virastojen toimistoja. Kiinteistö on ollut muun muassa Tullihallituksen ja sisäministeriön käytössä.

Trevianin toimitusjohtaja Reima Södervall pitää yhteistyötä BlackRock Real Assetsin kanssa vahvana osoituksena Trevianin menestyksekkäästä kasvustrategiasta.

”Olemme erittäin ylpeitä voidessamme tuoda BlackRockin kiinteäksi osaksi Suomen kiinteistökehitysmarkkinoita. Suomen kiinteistösijoitusmarkkinoiden kannalta on ehdottomasti kaikkien etujen mukaista saada enemmän kansainvälistä pääomaa Suomeen sekä lisätä sijoittajien monimuotoisuutta kotimaisilla markkinoilla. Se, että Blackrock valitsi Trevianin neuvonantajakseen tässä kaupassa ja kehityssuunnitelman toteuttajaksi, osoittaa kuinka hyvin olemme onnistuneet vaativien kohteiden kehitystyössä.”, Södervall sanoo.

Erottajankadun puoleisen rakennuksen on suunnitellut arkkitehti Theodor Höijer, jonka käsialaa on myös Ateneumin taidemuseo. Talon ensimmäinen arkkitehtisuunnitelma valmistui vuonna 1891. Toisen rakennuksen rakentaminen valmistui vuonna 1905. Valtio osti kiinteistön vuonna 1913.

”Odotamme innolla Trevianin ja Helsingin kaupungin kanssa alkavaa yhteistyötä, jonka tuloksena saamme muuntaa tämän historiallisesti arvokkaan kiinteistön laadukkaiksi toimistotiloiksi vaarantamatta sen kulttuurihistoriallista perintöä”, sanoo BlackRock Real Assetsin varapääjohtaja Victor Persson.

Eduskunta hyväksyi kiinteistön myynnin toiselle kiinteistökehittäjälle vuonna 2016. Kiinteistö tuli tänä vuonna uudelleen myyntiin, sillä aiempi kiinteistökehittäjä oli hakeutunut konkurssin.

 

Lisätiedot:

Risto Vuorenrinne
Investment Director
Trevian Asset Management Oy
m.: +358 50 313 9350
risto.vuorenrinne@trevian.fi

Astrid Overeem
BlackRock
+31 020 5495213
astrid.overeem@blackrock.com

 

Trevian Asset Management Oy on suomalainen, avainhenkilöidensä omistama toimitiloihin keskittyvä kiinteistösijoitus- ja kiinteistövarainhoitoyhtiö, joka tuottaa asiakkaidensa tarpeiden mukaisesti optimoituja ja aktiivisesti hoidettuja kiinteistövarainhoitopalveluja ja -rahastoja. Yrityksen palvelut on suunnattu erityisesti institutionaalisille kiinteistösijoittajille, pankeille sekä muille ammattimaisille sijoittajille. Trevianilla on hallinnoitavanaan yhteensä lähes miljardin euron kiinteistövarallisuus.