05.03.2024 

/ Jaa

Agore Kiinteistöt investoi Jyväskylän Kolmikulman kehittämiseen

Keväällä 2024 käynnistyvän kehityshankkeen myötä uudistuvat niin Kolmikulman konsepti, brändi-ilme kuin yrityksille vuokrattavat toimistotilat ja palvelutarjontakin. Hankkeella halutaan luoda kaupunkilaisille sekä Kolmikulmassa työskenteleville ja asioiville monipuolinen sekä viihtyisä kohtaamispaikka.

Jyväskylän kävelykadun päädyssä sijaitseva Kolmikulma on keskustan ikoninen maamerkki. Kiinteistön omistaja Agore Kiinteistöt on päättänyt käynnistää kiinteistökehityshankkeen, jonka myötä uudistetaan Kolmikulman konsepti ja brändi-ilme, kehitetään nykyaikaisiin tilatarpeisiin vastaavia toimistotiloja sekä laajennetaan palvelutarjontaa. Alkavan hankkeen ensimmäisen vaiheen investointi on miljoonaluokkaa.

Alkuvuonna kiinteistössä on uutena toimijana jo avannut Kuntokeskus Liikku, jolle toteutettiin mittavat kuntokeskustilat katutasoon. Liikku arvostaa erityisesti erinomaista sijaintia ja saavutettavuutta Jyväskylän keskustassa. Kävelykadun päädyssä, keskustan sisääntuloväylien varrella sekä isolla omalla pysäköintihallilla varustetussa Kolmikulmassa on aloittanut viime syksynä myös pysäköintioperaattori Aimo Park, jonka kanssa Agore kehittää pysäköintipalveluita kiinteistössä työskenteleville ja muuten keskustassa asioiville.

Kuva 1: Kolmikulman aulaan suunniteltu kahvilatila ylhäältä kuvattu, konseptikuva

Kolmikulman ravintolatarjonta niin ikään uudistuu, kun NoHo Partners avaa kiinteistöön uuden ravintolan nykyisen Amarillon paikalle, Aren aukion laidalle. NoHolla on Kolmikulmassa jo ennestään London yökerho. Uusi kesällä avattava ravintolakonsepti tulee palvelemaan asiakkaitaan aina lounaasta iltamyöhään.

”Ravintolatarjonnan monipuolistuminen, kuntosalipalvelut sekä pysäköintipalvelujen kehittyminen palvelevat niin kiinteistön toimistokäyttäjiä kuin kaikkia kaupunkilaisia. Nämä uudistukset ovat linjassa kiinteistön kehittämissuunnitelman kanssa, jonka myötä aiomme tuoda Kolmikulmaan uuden aikakauden.”, kertoo Agoren portfolio manager Anni Tenhunen Trevian Asset Management Oy:sta.

Moderneja toimistotiloja ja valoisa kahvila

Katutason yläpuolisissa kerroksissa Kolmikulma tarjoaa yrityksille vuokrattavaa toimitilaa, joista on hulppeita näköaloja Kauppakadun ylle. Kolmikulma panostaa jatkossa nykyaikaisten vuokrattavien toimistotilojen tarjontaan sekä toimitilojen käyttäjille tarjottaviin palveluihin. Toimistotilavuokrauksen yhteydessä yritysten on mahdollista neuvotella myös valmiiksi mietityistä sisustusvaihtoehdoista, jotka kunnioittavat rakennuksen historiaa. Jo tänä keväänä yhteen toimistokerroksista ollaan toteuttamassa merkittävää tilamuutoshanketta, kun Keski-Suomen Hyvinvointialue tuo Kolmikulmaan uusia palveluita alueen asukkaille.

Kuva 2: Havainnekuvaa Kolmikulman vuokrattavista toimistotiloista, konseptikuva

Keväällä 2024 käynnistyvän kehityshankkeen myötä kiinteistön valoisaan ja korkeaan aulatilaan ollaan toteuttamassa nykyaikaiset puitteet uudelle kahvilaoperaattorille, jonka etsintä on jo käynnistynyt. Kahvilan on tarkoitus toimia Kolmikulman sydämenä ja keskuksena.

Yritysten käyttöön toteutetaan kiinteistöön yhteiskäyttöisiä neuvottelutiloja sekä henkilökunnan käyttöön tarjottavat sosiaalitilat, ja pyöräparkki tullaan uudistamaan. Näillä uudistuksilla Agore haluaa tarjota toimistotilaa tarvitseville yrityksille monipuolisimmat palvelut ydinkeskustan sijainnilla ja saavutettavuudella sekä pysäköintimahdollisuuksilla varustettuna. Kiinteistössä jatkaa keskustassa asioiville tuttu S-Market, jonka ansiosta myös kauppareissu työpäivän päätteeksi kuin myös lounaseväät hoituvat kätevästi.

Kuva 3: Kolmikulman aulaan suunniteltu kahvilatila tarjoilualueineen, konseptikuva

“Kolmikulma on ikoninen maamerkki Jyväskylän kaupunkikuvassa. Haluamme vaikuttaa sen säilymiseen elinvoimaisena ja houkuttelevana paikkana yrityksille ja kaupunkilaisille myös tulevaisuudessa.”, iloitsee Tenhunen.

Agore Kiinteistöt on vuonna 2017 perustettu täysin pohjoismaisomisteinen kiinteistösijoitusyhtiö. Tällä hetkellä Agoren portfolio sisältää kiinteistöjä 8 kaupungissa ympäri Suomea. Portfolio on kokonaisarvoltaan noin 200 miljoonaa euroa. Agore sitoutuu vastuulliseen kiinteistöliiketoimintaan ja tähtää oman toimintansa kehittämisessä laatuun ja kestävyyteen. Tiivis paikallisyhteistyö on Agoren toiminnalle tunnusomaista, jotta kaupunkien keskustat säilyvät vilkkaina ja elinvoimaisina. www.agore.fi

Trevian Asset Management on suomalainen, avainhenkilöidensä omistama kaupallisiin kiinteistöihin ja asuntoihin keskittyvä kiinteistösijoitus- ja kiinteistövarainhoitoyhtiö. Tarjoamme täyden palvelun varainhoitoa ja strukturoituja sijoituspalveluita sijoituksen koko elinkaaren ajalle. Yrityksen palvelut on suunnattu erityisesti institutionaalisille kiinteistösijoittajille, pankeille sekä muille ammattimaisille sijoittajille. Trevianilla on hallinnoitavanaan 1,2 miljardin euron kiinteistövarallisuus. www.trevian.fi

LISÄTIEDOT:

Image

Anni Tenhunen

+358 40 725 6005

anni.tenhunen@trevian.fi

Image

Anni Tenhunen

+358 40 725 6005

anni.tenhunen@trevian.fi