Rahasto osti 27.9.2018 toteutetulla kaupalla kolmen kiinteistön kokonaisuuden Turussa ja Riihimäellä ryhmältä yksityisiä sijoittajia. Kaupan kohteiden vuokrattava pinta-ala on yhteensä 62 970 m2, ja vuokralaisia kiinteistöissä on 225 kappaletta.

Leaf Center sijaitsee 4,6 km:n päässä Turun keskustasta Kärsämäen teollisuusalueella. Leaf Center on kahdeksasta rakennuksesta koostuva entinen makeistehdas. Suklaatehdas aloitti toimintansa alueella vuonna 1910, minkä jälkeen suklaan ja lakritsin valmistus Kärsämäellä jatkui mm. Huhtamäen ja Leaf Internationalin omistuksessa lähes sadan vuoden ajan.  Kiinteistöissä on vuokrattavaa pinta-alaa 36 048 m2 ja vuokralaisia yli 170 useilta eri toimialoilta: liikuntatiloja, logistiikkaa, tuotanto- ja varastotiloja, toimistoja ja pieniä myymälätiloja.

TV Center, entinen Finluxin televisiotehdas, sijaitsee 4,9 km:n päässä Turun keskustasta Mällikkälän kauppa- ja teollisuusalueella. Rakennus koostuu pääasiassa varasto-, toimisto- ja myymälätiloista. Vuokrattavaa pinta-alaa on 24 050 m2 ja vuokralaisia lähes 50.

Riihi Center on yhden vuokralaisen kohde 3,4 km:n etäisyydellä Riihimäen keskustasta Merkoksen retail-alueella 3-tien vieressä. Tiloissa aloitti 1.8.2018 vuokralaisena tarjoustavarataloketju Puuilo Oy. Kiinteistön vuokrattava pinta-ala on 2 872 m2.

”Hankittu portfolio soveltuu erinomaisesti rahastomme sijoitusstrategiaan”, toteaa Trevian Rahastot AIFM:n kiinteistösijoitusjohtaja Risto Aro. ”Kiinteistöissä on hyvä käyttöaste, ja salkun vuokralaisriski on erittäin hyvin hajautettu. Leaf Center ja TV Center ovat osa suomalaisen teollisuuden historiaa, ja on ilahduttavaa huomata kuinka nämä perinteikkäät rakennukset ovat löytäneet uuden merkityksen.”

Lisäksi rahasto osti YIT Rakennus Oy:ltä 28.9.2018 toteutetulla kaupalla Kaarinan Piispanristillä, 6 km:n päässä Turun keskustasta sijaitsevan yhden vuokralaisen kohteen. Vuonna 2008 valmistuneen 2 500 m2:n liikerakennuksen vuokralaisena on Puuilo Oy. Myyjän neuvonantajana transaktiossa toimi Reagle Oy.

”Erinomaiset liikenneyhteydet sekä vieressä sijaitsevat muut isot vähittäiskaupan toimijat tarjoavat hyvät asiakasvirrat hankitulle kohteelle”, toteaa salkunhoitaja Amalia Pöyry.

Trevian Suomi Kiinteistöt I jatkaa strategiaansa sopivien kiinteistöjen hankintoja loppuvuoden aikana. Tällä hetkellä rahaston salkussa on 147 995 m2 vuokrattavaa pinta-alaa. ”Alkuvuoden voimakas kasvu ja kiinteistöhankintojen kiihtyvä volyymi konkretisoivat hyvin vahvuutemme”, Trevian Rahastot AIFM:n toimitusjohtaja Kari Kolu sanoo. ”Ilman vahvoja resurssejamme, paikallistuntemustamme ja tiimimme kokemusta valitsemaamme strategiaa ei olisi mahdollista menestyksekkäästi toteuttaa”, Kolu toteaa.

 

LISÄTIETOJA:

Risto Aro, kiinteistösijoitusjohtaja, osakas

Trevian Rahastot AIFM Oy

puh. +358 50 420 3950

risto.aro@trevianrahastot.fi

 

Trevian Rahastot AIFM on perustettu vuonna 2017 ja yhtiölle myönnettiin AIFM-direktiivin mukainen toimilupa 27.6.2017. Yhtiön taustalla on Suomen vahvin kiinteistösalkunhoito-osaaminen. Erikoissijoitusrahasto Trevian Suomi Kiinteistöt I on sen ensimmäinen rahasto, jonka strategiana on sijoittaa vahvan kassavirran ja kehityspotentiaalin tarjoaviin kohteisiin.