Erikoissijoitusrahasto Trevian Suomi Kiinteistöt I kasvatti rahaston hallinnoimaa kiinteistövarallisuutta seuraavilla hankinnoilla Q2:n aikana huhti-kesäkuussa 2018:

11.4.2018 tehdyllä kaupalla rahasto osti Renor Oy:ltä merkittävän toimistokiinteistön Tampereen keskustasta. PMK-talo on 1930 -luvulla suomalaisten Puuvillatehtaiden Myyntikonttoriksi rakennettu kiinteistö, joka on historiansa aikana muuntautunut puuvillatehtaiden yhteisestä keskusvarastosta nykyiseen liike-, myymälä- ja toimistokäyttöön. PMK-talo on täydellinen lisäys rahastomme kasvutarinaan ja vahvistaa rahaston tunnettuutta Tampereen seudulla. Kiinteistössä on vahva vuokralaiskanta, ja samalla se tarjoaa kehitysmahdollisuuksia tulevaisuudessa. Kaupungin keskustan merkittävimmät kehitysalueet ovat kivenheiton päässä kiinteistöstämme.

Toukokuun alussa rahasto osti Varissuon liikekeskuksen Turusta. Kohde on valmistunut 1980-luvulla ja se sijaitsee noin 6km Turun keskustasta itään. Liikekeskus toimii Varissuon keskeisenä kohtaamispaikkana ja lähipalvelukeskittymänä. Kohteen vuokrattava pinta-ala on noin 9.100 m2.

Kesäkuun lopussa tehdyllä kaupalla rahasto osti Toivakka-yhtiöiltä liikerakennuksen Mikkelin ydinkeskustasta, osoitteessa Porrassalmenkatu 17. Kohde sijaitsee kaupungin parhaalla paikalla Mikkelin rautatieaseman ja torin välissä. Tilat on täyteen vuokrattu useammalle vuokralaiselle, joista suurimpana on LähiTapiola Savo-Karjala Keskinäinen Vakuutusyhtiö. ”PK17 täydentää hyvin rahastomme kiinteistösalkkua ja pidämme Mikkeliä jatkossakin kiinnostavana sijoituskaupunkina, kun kohteen sijainti on ensiluokkainen”, kommentoi rahaston salkunhoitaja Amalia Pöyry.

Ennen kesäkuun loppua rahasto osti myös ensimmäisen kiinteistösijoituskohteensa Jyväskylästä 27.6.2018 tehdyillä kaupoilla. Kaupan kohteena oli Torikulma -nimisen kiinteistöosakeyhtiön liiketila- ja toimisto-osio Jyväskylän ydinkeskustassa.

Yllä mainittujen kohteiden lisäksi rahasto hankki Helsingin ydinkeskustasta kaksi liikehuoneistoa tukemaan rahaston likviditeettiä.

Kesäkuun lopussa rahasto keräsi uutta pääomaa noin 50 miljoonaa euroa, kasvattaen rahaston koon reilusti yli 100 miljoonaan euroon. Kolmannella vuosineljänneksellä rahasto jatkaa strategiansa mukaisia kiinteistöhankintoja.